Seadrill utsetter redningspakken

Seadrill er enig med bankene om å utvide forhandlingene for å sikre refinansieringen av selskapet. 

Eivind Yggeseth
Børs

Seadrill opplyser i en melding onsdag at selskapet har kommet til en enighet med bankene om å forlenge forhandlingsperioden for den pågående restruktureringen av selskapet til 12. september.Dermed får selskapet litt ekstra pusterom ettersom den opprinnelige fristen var 31. juli.Seadrill opplyser samtidig at selskapet har fått godkjent forlengelse på en kredittfasilitet på 400 millioner dollar fra 31. august til 14. september, samt sikret tilstrekkelig støtte for å få utsatt «West Eminence»-fasiliteten, som er på 450 millioner dollar, fra 15. august til 14. september.Les også: Nær avtale med Seadrill Forventer store nedskrivningerSeadrill skriver i meldingen at selskapet er i diskusjoner med enkelte tredjeparter, relaterte investorer og selskapets sikrede kreditorer vedrørende betingelsene av en omfattende rekapitalisering av Seadrill, skriver TDN Finans.Seadrill gjentar at planen etter alt å dømme vil involvere Chapter 11-lovgivningen i USA, som vil innebære en nedskrivning eller konvertering av Seadrills utestående obligasjonslån.Det vil også komme nedskrivninger og tap for andre interessenter, som verft hvor Seadrill er kunde.Seadrill understreker at selskapet venter at dagens aksjonærer vil sitte igjen med minimalt etter restruktureringen.Les også: Seadrill gir datteren mer pusterom

seadrill
john fredriksen
refinansiering
Nyheter
Børs