Sjefen vil ha verdensrekord - aksjen falt etter tallslipp

Flere av tungvekterne på Oslo Børs ble hardt straffet etter fredagens kvartalstall. 

Oslo Børs opererte lenge i positivt terreng fredag, men endte til slutt i rødt. Etter en nedgang på 0,1 prosent stoppet hovedindeksen på 721,22.Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3.687 millioner kroner.Oljeprisen snur igjenOljeprisene falt i morgentimene fredag, men har steget utover ettermiddagen.I skrivende stund stiger bent-oljen 1,0 prosent til 48,92 dollar fatet, og fortsetter oppgangen fra 48,10 dollar da børsen stengte torsdag.WTI-oljen stiger 1,1 prosent til 46,60 dollar fatet.Det internasjonale energibyrået (IEA) oppjusterte i sin månedsrapport torsdag sine prognoser for etterspørselsvekst etter olje i 2017 og 2018 med 100.000 fat per dag.- Vi ser noen tegn der ute til at ting retter seg. Verdens oljeetterspørsel kommer til å fortsette og vokse, sier Andy Lipow i Lipow Oil Associates til The Wall Street Journal.Men bekymringene for nivået på verdens oljelagre holder seg.- Stigende produksjon i USA og også stigende OPEC-produksjon er den største fallgruven for oljeprisoppgangen , sier råvareanalytiker Will Yun i Hyundai Futures Corp. til Bloomberg.Et lite Aker BP-byksStatoil klatret til slutt 0,9 prosent til 141,00 kroner.Ellers i olje får Aker BP et klapp på skulderen fra markedet etter mangedobling av resultatet i 2. kvartal, i form av en oppgang på 2,6 prosent til 134,30 kroner.Selskapet jekker også opp produksjonsguidingen for 2017.Et annet Røkke-selskap, Ocean Yield, steg 1,1 prosent til 67,25 kroner etter sine kvartalstall  som ble lagt frem i går kveld.Utbyttet ble for øvrig økt for 15. kvartal på rad.Gjensidige vil ha verdensrekordGjensidige Forsikring melder om et resultat etter skatt på 1.095,3 millioner kroner i 2. kvartal 2017, mot 1.298,0 millioner kroner i samme periode i fjor.Ifølge Reuters var det ventet et resultat på 1.218,0 millioner kroner.Resultat per aksje ble 2,19 kroner, mot 2,60 kroner ved samme korsvei i fjor. Her var det ventet et resultat på 2,44 kroner per aksje.Dagens kvartalstall straffet Gjensidige-aksjen, som til slutt endte ned 6,8 prosent til 137,90 kroner.I forbindelse med kvartalsrapporten fokuserte ikke konsernsjef Helge Leiro Baastad bare på tallene, men opplyste også om at han vil søke Guiness om å få verdensrekord. - Blant annet er vi stolte av at vi nå kan gjennomføre reiseskadeoppgjør på kun 1,6 sekunder via vår app. Vi søker nå dette registrert som verdensrekord i Guinness Rekordbok, sier Baastad.Tungvekterne ble straffetEn annen tallfremlegger, Ekornes , falt til slutt 4,6 prosent til 113,00 kroner.Orkla  slapp heller ikke unna rødfargen etter sine skuffende tall, og gikk tilbake 0,2 prosent til 86,05 kroner.Det samme gjelder Atea , som falt 5,4 prosent til 106,00 kroner.Marine Harvest-aksjen slanket seg forøvrig 2,0 prosent til 141,00 kroner etter dagens driftsoppdatering for 2. kvartal.Alle dagens resultater her. Norwegian videre nedNorwegian fortsatte nedturen etter gårsdagens brutale smell, og falt nye 2,2 prosent til 177,00 kroner.Pareto Securities kutter kursmålet fra 480 til 350 kroner, men opprettholder kjøpsanbefalingen, melder Bloomberg ifølge TDN Finans.Meglerhuset ser altså fortsatt en oppside i aksjen på nesten 100 prosent .DNB Markets nedgraderer på sin side anbefalingen fra hold til selg, og kutter kursmålet fra 235 til 170 kroner.Ellers blant taperne finner vi Sevan Drilling som stupte 8,5 prosent til 13,00 kroner, og Techstep som endte ned 6,4 prosent til 5,15 kroner.I andre enden finner vi Polarcus som endte dagen i positivt farvann etter en oppgang på 9,4 prosent til 1,95 kroner.Vi tar også med Solon Eiendom som steg 1,6 prosent til 18,7 kroner etter at Tore Aksel Voldberg har kjøpt noen aksjer til .Økende etterspørsel for IncusIncus-eide Scana Steel Björneborg AB har i løpet av siste uker vunnet ordrer til en verdi av 30 millioner svenske kroner. Ordrene kommer fra to viktige marinekunder og gjelder leveranser av monteringsklare skipsakslinger. Det skriver selskapet i en melding torsdag kveld.- Vi ser en klar bedring i markedet og økende etterspørsel etter Scana Steel Bjørneborgs helhetsløsninger både til skipsbyggingsindustrien og verktøystål til bilindustrien, sier administrerende direktør i Incus Investor, Bjørn Torkildsen.I leveransene av skipsakslingene står Scana Steel for hele produksjonen fra smelting av stål til ferdigsmidde produkter klare for montering. Kompetanse på slike helhetsløsninger var viktig for tildeling av ordrene. Det tradisjonsrike stålverket i Bjørneborg har de siste årene spesialisert seg på leveranser av ulike produkter i stål; alt fra spesiallagede ståltyper til smidde stålprodukter som akslinger og kulelagerprodukter, stålformer til bilindustrien og flere ulike skreddersydde løsninger i stål.- Den erfaring og kompetansen Scana Steel Bjørneborg har er i særklasse, og når selskapet samtidig er kjent for sin fleksibilitet, kvalitet og leveringspresisjon, har vi tro på flere kontrakter i tiden som kommer, sier Torkildsen.Aksjen gikk til topps etter en oppgang på 13,3 prosent, til 1,19 kroner.Innsider kjøper Fred. Olsen EnergyEinar Tyssen, har i dag kjøpt 10.000 aksjer i Fred. Olsen Energy til kurs 8,52 kroner, går det frem av en børsmelding.Etter transaksjonen har Tyssen 10.000 aksjer i selskapet.Aksjen steg Fred Olsen Energy steg 12,1 prosent til 9,19 kroner, og revansjerer seg dermed noe etter fallet på over 14 prosent i går.Det skadeskutte riggselskapet har likevel stupt nesten 73 prosent i verdi siden nyttår.