Euroen har styrket seg og både europeiske og amerikanske renter har trukket opp siden i går morges.- Det skjedde etter at markedets spekulasjoner om at den ultraekspansive pengepolitikken i eurosonen går mot en ende fikk næring fra ESBs rentemøtereferat i går. Her gikk det frem at det på møtet i juni ble diskutert hvorvidt man skulle endre kommunikasjonen knyttet til verdipapirkjøpsprogrammet APP, skriver sjeføkonom Kjersti Haugland i fredagens rapport fra DNB Markets.Men mens guidingen for fremtidige renter ble endret, ble formuleringen om at ESB fortsatt står klar til å øke størrelsen på eller varigheten av APP, om nødvendig, stående.- Gjennomgangstonen i referatet var den samme som på pressekonferansen: ESB vil ikke ta sjansen på å sette inflasjonsutsiktene i fare ved å fjerne stimulanser for tidlig. Derfor tror vi på videreføring av verdipapirkjøpene i 2018, men i en lavere takt enn nå, avslutter Haugland.