Skagen kvitter seg med Norwegian-aksjer

Dumper aksjer for rundt 58 millioner kroner. 

Publisert 14. juli 2017 kl. 12.25
Oppdatert 14. juli 2017 klokken 12.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 110 ord
Fond forvaltet av Skagen Fondene har fredag solgt 324.306 aksjer i de siste dagers store børstaper, flyselskapet Norwegian.Det fremgår av en børsmelding. Etter salget eier Skagene Fondene 1.539.076 aksjer i selskapet, tilsvarende 4,3 prosent av de utestående aksjene.Ved utgangen av kvartalet var Skagen AS, gjennom fondene Skagen Vekst og Skagen Kon-Tiki, den tredje største eieren i Norwegian med totalt 6,4 prosent av de utestående aksjene. HBK Invest, selskapet til CEO Bjørn Kjos og styreleder Bjørn Kise, er største eier, etterfulgt av Folketrygdfondet på andreplass. 
Norwegian falt rett i underkant av 15 prosent torsdag etter å ha lagt frem en skuffende kvartalsrapport. 
Fallet fortsetter fredag, og i skrivende stund er aksjen ned rundt to prosent.