A jogger wearing Nike shoes runs along the Charles River in Cambridge, Massachusetts March 20, 2012. Nike, Inc. plans to release its third quarter fiscal 2012 financial results on March 22. REUTERS/Brian Snyder (UNITED STATES - Tags: SPORT BUSINESS) BRIAN SNYDER

Sportsgigant overbeviste - børsene steg

Børsene på Wall Street snudde torsdagens fall til oppgang, fredag.

De amerikanske børsene steg fredag.Dow Jones endte handledagen opp 0,29 prosent til 21.349,63, mens den bredere S&P 500 steg 0,15 prosent til 2.423,41.Teknologitunge Nasdaq falt imidlertid marginale 0,06 prosent til 6.140,42.Oljeprisen steg rundt én prosent tidligere på dagen fredag, men fikk ytterligere oppgang etter at oljeserviceselskapet Baker Hughes slapp ferske riggtallBrent-oljen var opp ca. 2,7 prosent, mens prisen på WTI-olje steg 2,9 prosent i 22-tiden fredag kveld.Ifølge tall fra Baker Hughes falt antall aktive olje- og borerigger sist uke, for første gang på 24 uker.- Oljeprisen påvirkes også av svakere dollar, ifølge CNBC.Blant enkeltaksjer fikk Nike seg en solid opptur etter at selskapet slo analytikernes forventninger med sitt resultat for deres regnskapsmessige 4. kvartal.Aksjen steg nesten 11 prosent.Micron Technology, som la frem ferske kvartalstall etter børsslutt torsdag, slo også foventningene og steg 2 prosent i forhandelen. Likevel startet aksjen ned, og endte børsdagen ned 5,1 prosent etter at blant annet meglerhuset Morgan Stanley setter spørsmålstegn ved selskapets fremtidsutsikter.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også