Som det ble meldt fredagfra India.Ifølge  oppretter selskapet 10–15 nye IT-arbeidsplasser i Norge som følge av endringene. Kanalen har tidligere omtalt en rekke hendelser knyttet til Statoils outsourcing. Hjemflyttingen skal være en direkte konsekvens av dette.– Vi opplever at vi jobber godt nok med IT-sikkerhet, og har gode systemer for det, men man kan aldri slå seg til ro, men hele tida jobbe for å bli enda bedre, og da har vi konkludert med at det er riktig å ta tilbake disse oppgavene, sier informasjonsdirektør Bård Glad Pedersen i Statoil til NRK.Lise Lyngsnes Randeberg, president i fagforeningen Tekna, er glad Statoil rydder opp.– Vi har jobbet gjennom våre tillitsvalgte i Statoil-systemet, og har lenge etterlyst faglige vurderinger og kompetanse inn i beslutningene om outsourcing, sier hun.(©NTB)