Statoil tildeler Sverdrup-kontrakt til DeepOcean

Kontrakten innebærer prosjektledelse, engineering, procurement og installering av den 36 tommers oljeeksport-spoolen og den hyperbariske sveisetilkoblingen av eksportrørledningen til stigerørsplattformen på Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen. Det fremgår av en melding fra selskapet tirsdag.Videre opplyses det at Statoils fjernstyrte sveisesystem fra Pipeline Repair System-basen på Killingøy i Haugsesund skal benyttes til operasjonen og at kontraktstildelingen er en del av Statoils Marine Wave #2 tender program. Det landbaserte prosjekt-teamet skal jobbe ut fra DeepOceans kontorer i Haugesund, mens utførelsen offshore vil gjøres med konstruksjonsskipet Edda Freya.Operasjonene har ventet oppstart i 2018 eller 2019, opplyses det. - Vi er ekstremt fornøyd med å bli tildelt denne kontrakten og at vi skal utføre verdens første planlagte fjernstyrte subsea sveisetilkobling med vårt "state of the art" konstruksjonsskip Edda Freya, sier kommersiell direktør for Subsea Services i DeepOcean, Rolf Ivar Sørdal i en pressemelding. MilliardtapDeepocean hadde en omsetning på 1,69 milliarder kroner i 2016, ned fra 1,87 milliarder kroner i 2015, ifølge årsregnskapet som er gjengitt av Finansavisen.Driftsresultatet endte på minus 128,2 millioner kroner, mot minus 2,0 millioner kroner i 2015.På bunnlinjen satt Deepocean igjen med et tap på nesten 1,1 milliarder kroner etter å ha tatt over én milliard i nedskrivninger i datterselskapene.Selskapet hadde imidlertid en positiv kontantstrøm fra driften på 115 millioner kroner.