Til høsten vil skattereform klatre til topps på den politiske agendaen i USA. I den siste ukerapporten fra Dovre Forvaltning skriver investeringsdirektør Stig Myrseth at det kan gi nye rekorder på Wall Street.- Med kontroll over både Det hvite hus og kongressen har det republikanske partiet for tiden en unik mulighet til å få gjennomslag for sine hjertesaker. Den viktigste av disse er skattereform, understreker Myrseth.Akkurat nå har de fleste markedsaktører gitt opp troen på en skattereform. Sannsynligheten for at republikanerne får gjennom en sådan i god tid før mellomvalget, er etter Myrseths oppfatning høy.Årsaken til det er at skattekutt er langt mindre kontroversielt enn for eksempel å fjerne helseforsikringen til fattige og syke. Videre er skattereform partiets absolutte toppsak som det er bred konsensus om innad.
Innføres et nytt skattesystem, tror investeringsdirektøren at inntjeningsestimatene på Wall Street skal opp i størrelsesorden ti prosent.
- Jeg tviler på at høy vurdering eller varigheten av oppgangen vil forårsake det neste bearmarkedet. Historien viser at store børsfall nesten alltid utløses av fallende resultater eller frykt for det. Nå som resultatpilene peker såpass bratt oppover i både Europa og USA, er det vanskelig å se for seg et kursfall. Oddsene for at vi snart kan feire niårsjubileum, virker gode, avslutter Myrseth.