Storebrand-tallene overrasket analytikerne

- Resultatet var betydelig bedre enn ventet, sier Bengt Kirkøen i Swedbank.

Publisert 13. juli 2017 kl. 14.56
Oppdatert 13. juli 2017 klokken 19.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 163 ord
Storebrand rapporterte torsdag overraskende gode resultater for andre kvartal, med et konsernresultat på 878 millioner kroner mot ventet 713 millioner.På Oslo Børs stiger Storebrand 2,2 prosent til 63,90 kroner.Ifølge TDN Finans forklarer DNB Markets og Swedbank det sterke resultatet til SPP på 290 millioner kroner mot ventet 177 millioner som en driver bak avviket til konsensus.- Resultatet var betydelig bedre enn ventet, men mye av det skyldes et godt resultat i SPP som det var nesten umulig for oss å forutsi. Som jeg skjønner det var det noen vridninger i rentekurven som forklarer mye av det, sier analytiker Bengt Kirkøen i Swedbank til TDN Finans.- Totalt sett var den underliggende inntjeningen noe bedre, men ikke så mye som det rapporterte resultatet skulle tilsi, sier han til nyhetsbyrået.Kirkøen mener kursutviklingen siden åpning er berettiget, og sier det harmonerer med deres oppjustering av estimatet med en til to prosent.DNB Markets venter at konsensusestimatene vil økes 2-4 prosent på bakgrunn av sterk underliggende utvikling i sparing-segmentet.