I uken som kommer er det få forhåndsventede nyheter å handle, skriver Henrik Sommerfelt i en kommentar.- Det er rentemøte i den europeiske sentralbanken, og det vil ikke være uventet om Mario Draghi fortsatt holder rentenullen, skriver Sommerfelt, og legger til at det kommer tyske sentiment-tall og data på forbrukertillit i EU, men utenom det er det fellesferiestemning i markedet.Likevel er det fremdeles tradingmuligheter, påpeker han. For lav inflasjonSommerfelt skriver at både Dow Jones og S&P500 fortsatte å klatre høyere denne uken, mens tradere spiller «dårlige nyheter som gode»-spillet.Han mener imidlertid at det er vanskelig å la seg begeistre for mye over svak datautvikling- Den amerikanske sentralbanksjefen Janet Yellen har gjort det tydelig at sentralbanken vil fortsette å heve sentralbankrenten, men at det blir en stund til, skriver han påpeker at traderne priser inn en 43 prosents sjanse for renteheving i desember etter publiseringen av flere nøkkeltall.At konsumprisindeksen kom inn på 1,6 prosent, godt under det uttalte målet til den amerikanske sentralbanken som er på 2,0 prosent, gjorde at tradere lastet opp med metaller som gull og sølv, noe som medførte at disse gjorde et hopp mot slutten av uken.Pund-hoppDe svake tallene fra USA sendte det britiske oppover, ifølge Sommerfelt. - GBP/USD handlet over 1,3 som et resultat av de skuffende amerikanske dataene. Pundet har denne uken styrket seg mot dollaren de siste dagene i en miks av duete kommentarer fra USA og haukete uttalelser i Storbritannia. Det som ser ut til å være svak etterspørselsutvikling i USA har gitt pundet et overtak på dollaren, nå som det er større sannsynlighet for en renteøkning i Storbritannia enn USA i desember, skriver Sommerfelt. Også euroen steg mot dollaren etter de amerikanske tallene, og nådde ifølge Sommerfelt sitt sterkeste nivå siden mai 2016 på onsdag.- De siste dagene har vi hørt Janet Yellen diskutere muligheten for gradvise renteøkninger i USA, men tradere tror disse planene vil bli utsatt.