Transocean tar levering av boreskip

Går inn på 10-års kontrakt med Shell. 

Publisert 11. juli 2017 kl. 13.38
Oppdatert 11. juli 2017 klokken 13.54
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 214 ord
Det koreanske verftet DSME melder tirsdag at det har overlevert et nytt boreskip til den amerikanske boregiganten Transocean som nylig solgte flåten sin av oppjekkbare rigger til Borr Drilling.Boreskipet til en verdi av 539,2 millioner dollar, tilsvarende 4,5 milliarder kroner, ble bestilt i 2012, er av typen DSME-12000 og er det største boreskipet designet av DSME-verftet, ifølge det koreanske nettstedet Pulsenews.
Etter det Hegnar.no forstår er det snakk om boreskipet Deepwater Pontus, og det skal inn på en 10-årig kontrakt med oljeselskapet Shell med forventet oppstart i fjerde kvartal 2017.Transocean har, etter salget av 15 rigger til Borr Drilling, en flåte bestående av 44 flyterigger. I tillegg kommer de to nevnte nybyggene, samt ytterligere to boreskip som er under konstruksjon. 
Transocean har så langt bestilt totalt 12 boreskip hos det koreanske verftet, og etter dagens levering er det kun ett som gjenstår å levere.Boreskipet Deepwater Poseidon er ventet å bli levert til Transocean i oktober, og skal i likhet med Deepwater Pontus inn på en 10-årig kontrakt med Shell.Forventet oppstart for det siste nybygget er første kvartal 2018. Begge de nevnte riggene skulle opprinnelig blitt levert tidligere, men høsten 2015 ble partene enige om å utsette leveringen med 12 måneder uten at det skulle få noen konsekvenser for hverken varighet eller dagratene på de to 10-års kontraktene.