Netfonds Bank og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 0,2 prosent i dag. - I dag, som i går, peker alle piler oppover (USA opp, Asia opp, olje opp). Positive forventninger i forkant av Q2 resultatene er en viktig årsak til optimismen. Vi forventer for øvrig også at selskapstallene, i snitt, vil komme inn på den positive siden. Når det er sagt, de oljerelaterte aksjene, med Statoil i spissen, har opplevd et oljeprisfall på ca. 10 % det siste kvartalet, noe som vil gi utslag i svakere topplinje (omsetning). De fleste andre selskaper, spesielt de som drar nytte av lavere kronekurs bør, nok en gang, levere sterke tall (lakseselskapene, Borregaard, Norsk Hydro mfl.). I tillegg har vi stor tro på Orkla, Tomra og DNB. Telenor derimot, er vi mindre optimistiske til, da telekomselskapene tilsynelatende befinner seg i "drepende" konkurransesituasjon med de store globale IT selskapene (Google, Apple, Facebook og Amazon), heter det i en fersk oppdatering fra banken.Tech-opptur i AsiaEn
bred kursoppgang i de asiatiske teknologi-aksjeneAlt om oljeprisen her. sterke arbeidsmarkedstallDow Jones endte ned 0,03 prosent til 21.408,52 mens S&P 500 steg 0,09 prosent til 2.427,43. Litt mer enn en aksje steg for hver aksje som falt.Abercrombie & Fitch falt 21,1 prosent etter at det ble klart at man dropper planene med å finne en kjøper til det skadeskutte moteselskapet. Aksjen falt under 10 dollar før første gangen siden 2000. Aksjen er halvert det siste året og har falt 88,7 prosent fra toppen. Se hvordan det gikk med de norske aksjene i USA og Canada. DNO meldte at de har gjenopptatt boringen av en avgrensningsbrønn Orkla og Norsk Hydro har inngått avtale Hele børskommentaren her
  • Hafslund ASA
  • Tryg
  • PepsiCo
  • Italia, Industriproduksjon, mai, kl. 10:00
  • USA, NFIB-indeksen, juni, kl. 12:00
  • USA, JOLTS nye stillinger, juni, kl. 16:00
  • USA, Engroslagre endelig, mai, kl. 16:00
  • USA (22:30), API, ukentlige oljelagertall 
  • USA, DOE, månedlig STEO-rapport
bidrar til å sende flere av de toneangivende børsene oppover tirsdag.Nikkei-indeksen er i skrivende stund opp 0,53 prosent til 20.187,93, mens den bredere Topix-indeksen stiger 0,71 prosent. Det er full fart på Hang Seng i Hong Kong som er opp 1,12 prosent, mens Kospi stiger 0,30 prosent. OljeprisenDenne ukens oljelagertall ventes å vise at overskuddstilbudet i markedet forrige uke krympet inn. Brent-oljen er i skrivende stund opp 0,11 prosent til 46,92 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,09 prosent til 44,44 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 46,74 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Krakk i mote på Wall StreetDe gode vibbene etter fredagens  hadde mer eller mindre lagt seg på Wall Street mandag.Nasdaq steg 0,38 prosent til 6.176,39. Halvannen aksje falt for hver som steg.Bare Bank of America, Alibaba og Visa steg av de ti mest omsatte aksjene. Walmart ble taperen med en nedgang på 2,8 prosent.Oslo Børs over 700Hovedindeksen steg mandag og endte til slutt på 702,25, opp 0,81 prosent. Det ble omsatt aksjer for 2,8 milliarder kroner.Statoil endte opp 1,10 prosent til 137,50 kroner. i Peshkabir-funnet på Tawke-lisensen, i den kurdiske delen av Irak. Aksjen klatret 4,61 prosent til 7,95 kroner. om at Hydro kjøper Orklas 50 prosent eierandel i Sapa.Hydro-aksjen klatret 1,52 prosent til 49,45 kroner.Orkla la på seg 1,96 prosent til 85,75 kroner. .Dette skjer i dagResultatrapport 1. halvår Utenlandske Makro Annet