Viktig kunde-kontrakt sender aksje til topps

Pilene peker fortsatt nedover på Oslo Børs ved lunsjtider. Hovedindeksen står i skrivende stund i 719,87, etter en nedgang på 0,29 prosent.Det er omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1.544 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av børsrekord i USA i går og forsiktig oppgang i Asia tidligere i dag.Oljeprisen snur igjenOljeprisene falt i morgentimene fredag, men har nå snudd opp igjen. Brent august-olje stiger 0,5 prosent til 48,67 dollar fatet, og fortsetter oppgangen fra 48,10 dollar da børsen stengte torsdag.WTI-oljen stiger 0,5 prosent til 46,31 dollar fatet.Det internasjonale energibyrået (IEA) oppjusterte i sin månedsrapport torsdag sine prognoser for etterspørselsvekst etter olje i 2017 og 2018 med 100.000 fat per dag.- Vi ser noen tegn der ute til at ting retter seg. Verdens oljeetterspørsel kommer til å fortsette og vokse, sier Andy Lipow i Lipow Oil Associates til The Wall Street Journal.Men bekymringene for nivået på verdens oljelagre holder seg.- Stigende produksjon i USA og også stigende OPEC-produksjon er den største fallgruven for oljeprisoppgangen , sier råvareanalytiker Will Yun i Hyundai Futures Corp. til Bloomberg.Et lite Aker BP-byksPå Oslo Børs faller Statoil 0,1 prosent til 139,50 kroner.Ellers i olje får Aker BP et klapp på skulderen fra markedet etter mangedobling av resultatet i 2. kvartal, i form av en oppgang på 1,6 prosent til 133,00 kroner.Selskapet jekker også opp produksjonsguidingen for 2017.Et annet Røkke-selskap, Ocean Yield, er ned 0,4 66,25 kroner etter sine kvartalstall  som ble lagt frem i går kveld.Utbyttet ble for øvrig økt for 15. kvartal på rad.Straffes etter kvartalstallUtslagene er generelt beskjedne - begge veier.Gjensidige  er blant flere tungvektere som har lagt frem kvartalstall, og forsikringskjempen straffes med et kursfall på 6,7 prosent til 138,10 kroner.En annen tallfremlegger, Ekornes , faller 5,5 prosent til 112,00 kroner.Orkla  slipper heller ikke unna rødfargen etter sine skuffende tall, og går tilbake 0,6 prosent til 85,70 kroner.Det samme gjelder Atea , som faller 7,1 prosent til 104,00 kroner.Marine Harvest faller 1,0 prosent til 142,40 kroner etter dagens driftsoppdatering for 2. kvartal.Alle dagens resultater her. Norwegian videre nedNorwegian fortsetter nedturen etter gårsdagens brutale smell, og faller nye 1,4 prosent til 178,40 kroner på høyest volum så langt.Pareto Securities kutter kursmålet fra 480 til 350 kroner, men opprettholder kjøpsanbefalingen, melder Bloomberg ifølge TDN Finans.Meglerhuset ser altså fortsatt en oppside i aksjen på nesten 100 prosent .DNB Markets nedgraderer på sin side anbefalingen fra hold til selg, og kutter kursmålet fra 235 til 170 kroner.Nærmest nevnte Gjensidige og Atea på taperlisten finner vi Techstep, som faller 6,4 prosent.Electromagnetic Geoservices trekker ned 6,0 prosent, mens Havila Shipping slanker seg 5,6 prosent. I andre enden finner vi Siem Offshore på pluss 7,7 prosent til 1,95 kroner.Insr Insurance Group gjør det også bra med en oppgang på 5,4 prosent, ettefulgt av BergenBio som legger på seg 4,0 prosent. Solon Eiendom er opp 3,8 prosent til 19,1 kroner etter at Tore Aksel Voldberg har kjøpt noen aksjer til .Økende etterspørsel for IncusIncus-eide Scana Steel Björneborg AB har i løpet av siste uker vunnet ordrer til en verdi av 30 millioner svenske kroner. Ordrene kommer fra to viktige marinekunder og gjelder leveranser av monteringsklare skipsakslinger, skriver selskapet i en melding torsdag kveld..- Vi ser en klar bedring i markedet og økende etterspørsel etter Scana Steel Bjørneborgs helhetsløsninger både til skipsbyggingsindustrien og verktøystål til bilindustrien, sier administrerende direktør i Incus Investor, Bjørn Torkildsen.I leveransene av skipsakslingene står Scana Steel for hele produksjonen fra smelting av stål til ferdigsmidde produkter klare for montering. Kompetanse på slike helhetsløsninger var viktig for tildeling av ordrene. Det tradisjonsrike stålverket i Bjørneborg har de siste årene spesialisert seg på leveranser av ulike produkter i stål; alt fra spesiallagede ståltyper til smidde stålprodukter som akslinger og kulelagerprodukter, stålformer til bilindustrien og flere ulike skreddersydde løsninger i stål.- Den erfaring og kompetansen Scana Steel Bjørneborg har er i særklasse, og når selskapet samtidig er kjent for sin fleksibilitet, kvalitet og leveringspresisjon, har vi tro på flere kontrakter i tiden som kommer, sier Torkildsen.Aksjen topper vinnerlisten midtveis fredag etter en oppgang på 1,4 prosent, til 1,17 kroner.Innsider kjøper Fred. Olsen EnergyEinar Tyssen, har i dag kjøpt 10.000 aksjer i Fred. Olsen Energy til kurs 8,52 kroner, går det frem av en børsmelding.Etter transaksjonen har Tyssen 10.000 aksjer i selskapet.Aksjen stiger 8,2 prosent til 8,87 kroner på Oslo Børs fredag, og revansjerer seg dermed noe etter fallet på over 14 prosent i går.Det skadeskutte riggselskapet har likevel stupt nesten 73 prosent i verdi siden nyttår.