Aker BioMarine gjør sitt største oppkjøp noensinne

Røkke-selskapet Aker BioMarine kjøper krillvirksomhet for 270 millioner kroner. Selgeren Neptune slutter helt med krill og satser heller på medisinsk cannabis.Aker BioMarine har fanget krill siden 2007 og omsetter for omtrent 1 milliard kroner. Oppkjøpet på 34 millioner dollar skal øke veksten i selskapet.– Det er store faste kostnader i næringen, og skalafordeler blir dermed veldig viktig. Vi har nå blitt store nok til å oppnå lønnsomhet og har dermed også modnet som selskap. Det viktigste fremover blir nå å akselerere veksten, sier administrerende direktør Matts Johansen i Aker BioMarine til Dagens Næringsliv.Selskapet overtar canadiske Neptunes patenter, merkevarer og kunder i krillvirksomheten. Ingen ansatte følger med til Aker BioMarine.Nasdaq-noterte Neptune trekker seg ut av krilloljemarkedet og skal heller satse på medisinsk cannabis.– Inntektene fra salget vil gjøre det mulig for Neptune å akselerere satsingen på å posisjonere selskapet i attraktive vekstsegmenter som utvinning av cannabisolje, uttaler Neptune-sjef Jim Hamilton i en pressemelding tirsdag.