Aksjestrateg: - Nedgangen skjer på bred front

Ivan Kverme

DNB Markets-strateg Kristian Tunaal utelukker ikke en ytterligere korreksjon på kort sikt.

- Det er en klar overvekt av aksjer som faller sammenlignet med aksjer som stiger, så nedgangen skjer på bred front, sier aksjestrateg Kristian Tunaal i DNB Markets ifølge Finansavisen.Gårsdagen startet med en nedtur på Oslo Børs, og på formiddagen hadde hovedindeksen falt med rundt 1,3 prosent. Indeksen hentet seg noe inn igjen, til et fall på rundt 1 prosent på ettermiddagen.Børsfallet skyldes i hovedsak en ny missil-oppskyting fra Nord-Korea. Raketten ble skutt opp natt til tirsdag norsk tid, og passerte over nordlige deler av Japan før den havnet i havet. Dermed falt de asiatiske børsene, noe som også tynget markedene i Europa, skriver avisen.Liten Harvey-effektTunaal er ifølge Finansavisen imidlertid ikke bekymret for at den spente situasjonen skal utvikle seg enda mer.- Jeg tror terskelen for at det smeller fra Nord-Korea er høy. For hvem vil tjene på det? Nord-Korea er omringet av fiender og er økonomisk underlegne. Å starte en konflikt vil de ikke gjøre, det de gjør nå er bare å vise seg frem, mener DNB Markets-strategenOgså orkanen Harvey, som herjer i Texas, kan påvirke børsene. Men foreløpig har oljeprisen klart seg bra, påpeker Tunaal. I går ettermiddag lå den på like under 52 dollar fatet, ned 0,3 prosent fra dagen før.- Vi er i en periode av året der det ofte er litt turbulens, men vi er moderate optimister. Verdensøkonomien er sterk, noe som smitter over på norsk økonomi. Vi oppjusterte nylig estimatene våre, forteller han.Strategen utelukker dog ifølge Finansavisen ikke en ytterligere korreksjon på kort sikt. Han håper uroen i så fall blir kortvarig og begrenset, men åpner for en nedgang på mellom 3 og 5 prosent.


Les også