Alan Greenspan advarer

91-åringen advarer.

Tidligere sentralbanksjef i USA, Alan Greenspan, mener de som bekymrer seg for overprising i aksjemarkedet heller bør ta en titt på obligasjonsmarkedet.I et Bloomberg-intervju gir 91-åringen uttrykk for at dette er den virkelige boblen.- Uansett hvordan du måler det, er reelle langrenter altfor lave og derfor uholdbare. Det vi ser nå er en boble, ikke i aksjer, men i obligasjoner. (...) Når langrentene begynner å stige, vil det trolig gå ganske fort. Dette har ikke markedet diskontert inn, sier han. - Det virkelige problemet er at når boblen i obligasjonsmarkedet kollapser, da vil lange renter stige. Vi går mot en annen fase i økonomien - til en stagflasjon som ikke er sett siden 1970-talet. Det er ikke bra for aktivaprisene, føyer han til overfor nyhetsbyrået.Greenspan var sjef for Federal Reserve fra 1987 til 2006.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også