Christian Ringnes’ geniale kjøp

Tjuvholmen-bygget investor Christian Ringnes kjøpte for rundt 875 millioner kroner i 2011 har trolig doblet seg i verdi.

Investorer som Christian Ringnes og Trond Mohn har gjort gode investeringer i næringseiendom de siste årene. Da Ringnes i 2011 kjøpte et bygg på Tjuvholmen tegnet av stjernearkitekt Niels Torp, syntes han selv at prisen for det litt over 15.000 kvadratmeter store bygget på rundt 875 millioner kroner var i stiveste laget, skriver DN. - Men bygget hadde et relativt lavt leieprisnivå, det var tydelig i markedet allerede den gangen, så vi visste at med litt tålmodighet så ville leieprisene stige, sier Ringnes, til avisen.Og nå er tiden kommet for de første reforhandlingene med enkelte av leietagerne. Flere av leietagerne hadde leiekontrakter på under 3000 kroner kvadratmeteren da Ringnes kjøpte, mens DNs ekspertpanel nå anslår at prisene i snitt er kommet opp i 4000 kroner kvadratmeteren i dette området. - I ettertid fremstår det jo som et genialt kjøp, for dette er jo akkurat den type eiendom som alle vil ha – flott beliggenhet, lang leiekontrakt og stor arkitektur, sier Ringnes til avisen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også