Contextvision opplyser i en melding at selskapet har fått godkjent et amerikansk patent på ny teknologi som er basert på kunstig intelligens.  Teknologien bidrar blant annet til å optimalisere bildekvaliteten innen ultralyd, MR, røntgen og CT, fremgår det av meldingen.  Den kunstige intelligens-teknologien, som er utviklet internt i selskapet, overser den subjektive oppfatningen av et bilde i algoritmer, som brukes til å evaluere og forbedre bildekvaliteten automatisk, uten direkte involvering av en klinisk ekspert.- Denne nye teknologien gir oss en ny plattform for produktutvikling, som vi kaller «Virtual Expert». Målet er å atomisere justering av bildekvaliteten, sier Contextvisions administrerende direktør Anita Tollstadius.- Vi har vært eksperter på programvare innen bildekvalitet og bildeforbedring i mer enn 30 år, og denne patentgodkjenningen demonstrerer vår evne til å kombinere kunstig intelligens med vår lange erfaring innen bildekvalitet, sier Tollstadius.Patentsøknaden, med tittelen «Methods and systems for automatic control of subjective image quality in imaging of objects», ble innlevert i september 2014.