Netfonds og analysesjef tror Oslo Børs åpner ned 0,12 prosent i dag.«De asiatiske børsene falt i natt etter at Nord Korea skjøt opp en ny interkontinental rakett. Det er naturlig å anta at dette også vil prege de europeiske børsene negativt i dag», skriver Berntsen i morgenrapporten.«Når det er sagt, i situasjoner som dette, som øker de geopolitiske spenningene i verden, bruker aksjemarkedene å hente seg inn igjen ganske raskt. Det betyr at vi tillater oss aldri å bli preget av frykt når slike hendelser inntreffer. Oljeprisen er for øvrig svakt opp fra gårsdagens nivåer», fortsetter analysesjefen.AsiaDe asiatiske aksjemarkedene lyser rødt tirsdag morgen etter at Nord-Korea avfyrte en rakett som passerte over Japan og landet i havet.Nikkei-indeksen er ned 0,62 prosent til 19.328,71, mens den bredere Topix-indeksen faller 0,27 prosent. Hang Seng i Hong Kong er ned 0,47 prosent. - Deres fullstendig uakseptable handling ved å skyte opp en rakett over vårt land er en svært alvorlig trussel og fullstendig ødeleggende for freden og sikkerheten i regionen, sa Japans statsminister Shinzo Abe, som ber FNs sikkerhetsråd drøfte videre skritt mot Nord-Korea.Ifølge CNBC og Marketwatch søker investorene mot mer trygge havner etter rakettoppskytingen, hvor japanske yen, gull og amerikanske statsobligasjoner er de tre heteste kandidatene. Shanghai Composite i Kina og Kospi-indeksen faller også tirsdag morgen, og svekker seg henholdsvis 0,14 prosent og 0,85 prosent.Det samme gjør S&P/ASX 200-indeksen i Australia som faller 0,99 prosent. OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen opp 0,40 prosent til 52,10 dollar fatet, mens WTI-oljen styrker seg 0,47 prosent til 46,79 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 51,42 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Tekniske nivåer«Hovedindeksen sluttet på 728,6 mandag. Osebx har støtte på 728 og 690-93, mens 730 og 742 er motstandsnivåer», heter det fra Christiania Securities.USADe amerikanske børsene startet uken med små utslag mandag. Dow Jones falt 0,02 prosent til 21.808,40, mens S&P 500 endte opp 0,05 prosent til 2.444,24.Nasdaq Composite klatret 0,28 prosent til 6.283,02, med biotech- og teknologiaksjer i spissen.Energisektoren falt 0,5 prosent i kjølvannet av ødeleggelsene orkan Harvey skaper i oljerike Texas. Prisen på amerikansk lettolje er ned 2,7 prosent til 46,57 dollar fatet selv om stengte raffinerier fører til økte bensinpriser.Blant Dow Jones-taperne finner vi forsikringsselskapet Travelers Cos. Inc, som falt 2,6 prosent, samt Goldman Sachs Group Inc, som falt rundt én prosent.Home Depot Inc og Apple steg derimot 1,2 og 1,0  prosent.
Les hele USA-kommentaren her. Les hele børskommentaren her.
 • Solon Eiendom ASA
 • BWO Offshore ASA
 • PCI Biotech Holding ASA 
 • Scanship Holding ASA
 • Fjord 1 ASA
 • Next Biometrics Group ASA
 • Avance Gas Holding ASA
 • Sevan Marine ASA
 • Reach Subsea ASA
 • Solvang ASA
 • Veritas Petroleum Services B.B. 
 • Tafjord Kraft AS
 • Japan, Ledighet, juli
 • Norge, lønnsindeks foreløpig, 2.kv, kl. 08:00
 • Tyskland, Forbrukertillit, september, kl. 08:00
 • Frankrike, BNP foreløpig, 2.kv, kl. 08:45
 • USA S&P Core Logic, juni, kl. 15:00
 • USA Forbrukertillit, august, kl. 16:00
Oslo BørsDet ble aldri noen fart på Oslo Børs mandag, som åpnet og endte dagen i rødt. Hovedindeksen endte på 728,60, etter en nedgang på 0,25 prosent. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 2.330 millioner kroner. Dette skjer i dag:Resultat, Norge: Makro: Annet:USA, API, ukentlige oljelagertall, kl. 22:30Kilder: TDN Finans, Oslo Børs