DNB Markets: - Ingen nye signaler fra Jackson Hole

Det kom ingen klare, nye pengepolitiske signaler fra den topptunge Jackson Hole-konferansen, fastslår DNB Markets.

«Tross mye oppmerksomhet i forkant av den årlige topptunge Jackson Hole-konferansen, kom det ingen klare, nye pengepolitiske signaler derfra», skriver DNB Markets i dagens morgenrapport.Årets konferanse hadde tittelen «Fostering a Dynamic Global Economy», og samlet som vanlig en rekke tungvektere fra sentralbankverdenen. «Fed-sjef Yellens tale hadde tittelen «Finansiell stabilitet» og det lå derfor i kortene at den ikke ville inneholde noe viktig informasjon om Feds pengepolitikk fremover. ECB-sjef Draghi snakket om hvor viktig åpenhet og handel er for den globale økonomien. Vi må dermed vente på mer informasjon til sentralbankene avholder sine rentemøter, hhv. 7. september for ECB og 20. september for Fed. På de møtene venter vi at ECB vil signalisere ytterlige nedtrapping av sine aktivakjøp fra kommende årsskifte, og at Fed vil annonsere nedtrapping av sin balanse fra oktober», skriver meglerhuset.Til tross for mangel på nye signaler reagerte likevel valutamarkedet på innleggene til Yellen og Draghi. Euroen styrket seg mot dollaren under begge seansene.


Les også