Foto: DNO

DNO nedgraderes

Mandag kom nyheten om at DNO skal ha levert inn utviklingsplan for gigantfelt i Iran. Tirsdag nedgraderes aksjen.

Canaccord Genuity nedgraderer sin anbefaling på DNO til hold fra kjøp, melder Bloomberg ifølge TDN Finans.Kursmålet oppjusteres imidlertid til 10 kroner, fra tidligere 9 kroner. Ved 15-tiden tirsdag omsettes DNO-aksjen for 8,92 kroner etter en nedtur på 1,93 prosent. Hittil i år har aksjen løftet seg med 5,13 prosent. Gigant-feltMandag meldte det iranske nyhetsbyrået Mehr at DNO skal ha levert en utviklingsplan for oljefeltet Changuleh i Iran sammen med den lokale partneren Dana Energy.Oljefeltet estimeres å inneholde over to milliarder fat olje «in place».Trond Omdal, oljeanalytiker i Pareto Securities, tror ifølge Finansavisen at betingelsene i en eventuell kontrakt vil være bedre enn det som tidligere har vært tilfellet i Iran.– Spørsmålet er hvordan disse kontraktene blir. Det er jo et land der mange oljeselskaper, inkludert Statoil, har tapt store beløp. Får du betingelser som ligner mer på de i Kurdistan, så kan dette være en trigger for DNO-kursen. Men skal Iran ta like mye som de har gjort tidligere, eller slik avtalene er i Sør-Irak, er det begrenset hvor positivt en slik avtale vil være for DNO, sier han til Finansavisen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også