Draghi dro euroen

Europeiske aksjemarkeder viste få tegn til påvirkning i forkant av Mario Draghis tale i Jackson Hole fredag kveld, sier CMC-strateg Henrik Sommerfelt. Derimot fikk han euroen til å stige i etterkant av talen.

Under den amerikanske sentralbankens konferanse i Jackson Hole var både den europeiske sentralbanksjefen Mario Draghi og den amerikanske sentralbanksjefen Janet Yellen tilstede for å tale. Begge sentralbanksjefene tok opp reguleringer i finansmarkedene i sine taler. Draghis kommentarer om hvordan den globale økonomien har bedret seg, fikk euroen til å stige mot dollaren til det høyeste nivået siden 2015, skriver strateg i CMC Markets Henrik Sommerfelt.Dumpet dollarenJanet Yellen sa under sin tale i Jackson Hole at det amerikanske banksystemet er sterkere enn før kredittkrisen, og at reguleringer gjort i ettertid nå kan myknes opp for å løsne på kapitalkravet hos bankene. Yellen diskuterte finansiell stabilitet, men pengepolitikk ble ikke diskutert – noe som ga tradere lite å gå på, og fikk dem til å dumpe dollaren, sier Sommerfelt.Skattereform neste uke?Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq åpnet høyere fredag etter uttalelser fra Trumps økonomiske rådgiver Gary Cohn om at presidenten vil lansere sine planer for skattereformer neste uke.- Investorene liker Trumps progressive næringslivpolitikk, men det kan se ut som at de har glemt nederlaget han gikk på da han forsøkte å sikre gjennomslag for helsereformen han ønsket seg. Når det er sagt er skattereformen i større grad et forslag som kan favne bredt og få støtte uavhengig av politisk ståsted, mener Sommerfelt.Valuta Som følge av at tradere begynte å dekke shortposisjonene sine ble GBP/USD handlet høyere mot slutten av uken. Pundet har handlet lavere mot dollaren for mesteparten av august, men nå ser vi en liten rebound. Det var ingen store økonomiske nyheter fra Storbritannia fredag, så bevegelsen skyldtes i stor grad tradere som lukket shortposisjoner. Fallet i dollaren etter Yellens tale bidro også til den positive utviklingen i pundet, avslutter Sommerfelt.