Fjord1 regner med at det ikke vil være noen diesel-ferger igjen i Norge innen fem år, sier konsernsjef Dagfinn Neteland til TDN Finans i forbindelse med kvartalsrapporten tirsdag.- Jeg tror at båtene våre vil være byttet ut om fem år, og alle anbud som kommer ut nå er utelukkende elektriske, sier han.Fjord1 har nå 20 elektriske ferger til bygging.Tester Fjord1 har gjort viser at man kan oppnå driftskostbesparelser på om lag 15 prosent, dersom man automatiserer føringen en ferge, forklarer Neteland.- Noen av båtene vil bli brukt til reservemateriell i Norge, mens andre kanskje blir bygget om, sier han, og poengterer at de også ser interesse for de eldre båtene fra utlandet.Neteland sier at Fjord1 har en treårsplan for finansiering av de 20 båtene der de vil investere rundt 2,5 milliarder kroner.