Havyard-selskapet MMC Kulde har vunnet en stor kontrakt for levering av lastfryseanlegg til fire frysetrålere til Murmansk, opplyses det i en melding onsdag. Det er rederiet Murmanseld 2 som skal ha de nye trålerne som er under bygging ved verftet JSC Leningrad Shipyard utenfor St. Petersburg.Av meldingen fremgår det at dette er en av de første kontraktene på nye fiskefartøy til det russiske markedet.Kontrakten omtales som særdeles viktig for MMC og har en verdi opp mot 100 millioner kroner. MMC i Tromsø skal levere service og oppfølging av nybyggene, mens MMC på Vigra skal stå for desgin og levering av leveransene, opplyses det. - Det er ikke lett å komme inn på det russiske markedet. Lange, gode relasjoner mellom reder, skipskonsulent og MMC har vært utslagsgivende for å vinne denne kontrakten. I tillegg bekrefter det kvaliteten på produktene våre. Vi er veldig glade og ydmyke for å ha klart å lande denne kontrakten med 4 leveranser til en og samme kunde, sier salgsansvarlig på Kulde, Petter Kåre Grytten fra MMC.