Investorene dumper USA-fond

Siden sent i juni har investorene tatt ut over 230 milliarder kroner fra USA-fokuserte aksjefond.

Siden sent i juni har investorene tatt ut over 230 milliarder kroner fra USA-fokuserte aksjefond, ifølge Finansavisen.En ny undersøkelse fra Bank of America viser at investorene nå har tatt ut penger fra USA-fokuserte aksjefond i ti uker på rad.Perioden er lengre enn noen gang siden 2004, og de samlede uttakene tilsvarer over 230 milliarder kroner. I de fem handelsdagene frem til 23. august lå nivået på 20 milliarder kroner.Går til EuropaStatistikken viser dessuten at europeiske og japanske aksjefond hittil i år har mottatt netto innskudd på over 230 milliarder kroner hver.– Politisk risiko og markedsprisingen har på kort sikt ført til at investorer flytter midler fra USA til Europa, forklarer Svein Alexander Gogstad i Norse Forvaltning til Finansavisen.– Utsikter til høyere europeisk vekst bidrar også til utviklingen.Ser kjøpsmulighetGogstad viser til at regnskapene for 2. kvartal generelt var solide, både når det gjelder topp- og bunnlinjene, og at veksten var grei.– Dersom man ikke forventer en sterk økonomisk oppbremsing på kort sikt, burde man i løpet av høsten kunne finne gode kjøpsmuligheter i USA, sier forvalteren til Finansavisen.– I de seneste 30 årene har perioden august til oktober typisk gitt svak avkastning, mens det har vært svært gunstig å være investert fra oktober til januar.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også