Jarand Rystad spår oljeboom etter 2020

Jarand Rystad mener oljeprisen kommer til å holde seg lav frem til 2020.

Daglig leder Jarand Rystad i oljekonsulentselskapet Rystad Energy presenterte nylig sterke tall for fjoråret.Han var ifølge DN tilfreds med at selskapet, som driver med konsulentvirksomhet innen olje og gass, har klart å oppnå en vekst i et marked preget av lav aktivitet. - Selv om vi jobber med å analysere oljebransjen, er det klart at det påvirker oss når aktørene er forsiktige med å betale for noe som helst, sa Rystad, som likevel viste frem en omsetningsvekst på 12 prosent for fjoråret, til avisen.Nå forteller oljeeksperten at vinden kan snu i bransjen om få år.- I begynnelsen av 2020-tallet, 2020 og 2021, vil det være mindre olje som kommer fra nye felt, og da kan vi se mer press i oljemarkedet. Vi har tidligere sagt at vi forventer en ganske svak pris de nærmeste årene, og hvis ikke noe uventet skjer etter det, forventer vi å se høyere oljepriser på begynnelsen av 2020-tallet, forklarer Rystad til DN.


Les også