Fem HitecVision-selskaper skal investere 95 milliarder kroner de neste fem årene. I 19 andre HitecVision-selskaper er 3000 ansatte sagt opp og investeringsstopp innført, skriver DN.Livet var enklere for Ole Ertvaag før oljeprisen falt i 2014. Toppsjefen i Norges største private equity-selskap, HitecVision, leverte milliardgevinster til sine fondseiere. Til sammen hadde selskapet i årene før oljeprisen kollapset, ifølge avisen solgt selskaper for fem milliarder dollar – 42 milliarder kroner i dagens verdi.- Frem til påsken 2014 hadde vi levert avkastning til våre eiere på 3,4 ganger investert kapital, sier Ertvaag til DN.På kontoret utenfor Stavanger viser han til en plansje som viser en grov inndeling av de 24 selskapene i porteføljen. Fem selskaper er i klassen industriselskaper, tre kategoriseres som asset-selskaper, mens resten er vekstselskaper.- Investeringsbudsjettene for de fem industriselskapene er 95 milliarder kroner de neste fem årene. I de andre selskapene har vi stoppet investeringene. Som selskap er vi inne i den største investeringsperioden noensinne, sier Ertvaag til avisen.