judithhaeusler

Kraftig omsetningsøkning for Zalando

Nettbutikken Zalando har publisert tall for første halvår. Nå satses det hardt på Norden.

Selskapet kunne melde om inntekter på 2.081 millioner euro i 1. kvartal 2017 etter en økning på hele 21,5 prosent fra samme periode i fjor.Det justerte driftsresultatet endte på 102,1 millioner euro – på linje med tidligere nivåer. Marginen falt med ett prosentpoeng til 4,9 prosent fra første halvår i fjor.Når det gjelder året som helhet venter Zalando inntektsvekst i øvre halvdel av intervallet mellom 20-25 prosent, samt en EBIT-margin i ned nedre halvdel av intervallet mellom 5-6 prosent.- Zalando hadde en omsetningsvekst på 21.5 prosent i første halvår, 2017. Jeg er også glad for å kunne opplyse om en stadig økende kundebase i Norden. For ytterligere å styrke tilbudet til våre kunder, søker vi nå aktivt etter lokale partnere, inkludert nye merker som Weekday, Envii og Noor, samt at vi utvikler tjenestene våre gjennom pilot-prosjektet ”Return on demand,” i Stockholm. Vi åpner også vårt første nordiske lager i Stockholm på slutten av året, sier Kenneth Melchior, direktør for det nordiske markedet i Zalando i en kommentar.Selskapet tar flere grep for å opprettholde den høye veksten, og nå frem hos kundene.- For å møte stadig høyere krav fra våre norske kunder, må vi tilby et moteriktig vareutvalg, forbedre logistikknettverket vårt, samt engasjere oss i det lokale markedet. Vi har nå opprettet et nytt partnerprogram i Danmark og Sverige, og feiret nylig to-årsjubileum for vår tech-hub i Finland. I tillegg samarbeider vi med Bestseller på Zalando Fulfillment Solutions og deltar på moteuken i København med ulike events rettet mot kunder, som fashion-talks og motevisninger, sier Melchior.NordenZalando har økt omsetningen årlig med 50 prosent i Norden, og har en ambisjon om å doble denne innen 2020.Norge er ifølge Zalando avgjørende for å nå dette målet da ingen andre i Norden handler like mye på nett som nordmenn. Åpningen av det nye lageret i Stockholm vil gjøre at nordmenn som handler hos Zalando vil få stadig raskere levering av varene.Levering til Oslo vil skje under 24 timer, og til resten av landet vil leveringstiden halveres, opplyser selskapet.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også