Kristian Tunaal: - Det er trist å si det

Reaksjonene på børsene har nok vært ganske begrenset som følge av angrepene, mener Kristian Tunaal.

Oslo Børs faller fredag ettermiddag. I skrivende stund er hovedindeksen ned 0,22 prosent til 725,10.Aksjestrateg Kristian Tunaal DNB Markets mener ifølge TDN Finans de fundamentale forholdene i den globale økonomien fortsatt er gode, og mener dette begrenser nedsiden.- Vi hadde et merkbart fall i USA i går som forplantet seg videre til Asia i morgentimene, men vi ser fortsatt solide fundamentale forhold i verdensøkonomien som begrenser hvor ille dette kommer til å gå, sier han til nyhetsbyrået.Videre trekker aksjestrategen frem at oljeprisen holder seg relativt bra og at risikopremien i markedet fortsatt er på komfortable nivåer.- Forventet volatilitet begynte å stige for et par uker siden da det hardnet til mellom Nord-Korea og USA, men har falt tilbake, og er egentlig på relativt komfortable nivåer. Vi tar dette med en viss ro gitt den gode fundamentale situasjonen, sier han til TDN Finans.Relatert til terrorhandlingene i Spania mener Tunaal at markedene ikke har reagert særlig på dette.- Det er trist å si det, men markedet er etter hvert blitt ganske robust overfor slike hendelser. Reaksjonene på børsene har nok vært ganske begrenset som følge av angrepene, sier han.Tunaal peker på at det kan komme en markedskorreksjon.- Jeg ønsker ikke å spekulere i når denne vil komme, men historisk sett er september den mest volatile måneden i året på børsene, sier aksjestrategen til nyhetsbyrået.