Lundin-aksjen faller kraftig: Overreaksjon mener sjefen

Rui Vieira

Dårlige boreresultater gir børsras.

Lundin Petroleum stuper på Stockhoms-børsen tirsdag formiddag etter at selskapet, sammen med partnerne Statoil, Cevron, Petoro og ConocoPhillips, måtte melde om skuffende resultater fra letebrønnen Korpfjell i Barentshavet.På det meste har aksjen vært ned 7,5 prosent.Det var knyttet stor spenning til brønnen som ble boret med Songa-riggen Songa Enabler. Resultatet var et lite, men ikke kommersielt drivverdig gassfunn. – Resultatet er selvsagt skuffende, men det er altfor tidlig å trekke konklusjoner om hva dette betyr for potensialet i Barentshavet sørøst, sier Statoils letesjef for Norge og Storbritannia, Jez Averty.Statoil faller rundt to prosent på Oslo Børs, mens Lundin som eier 15 prosent av Korpfjell-lisensen, er ned hele 6,25 prosent til 169,60 kroner i Stockholm.Lundin-sjef Alex Schneiter mener børsfallet er overdrevet.-Ja, jeg synes det er overdrevet. Ser du på analytikernes kommentarer hadde de vurdert denne brønnen til rundt 1-2 kroner pr aksje i forhold til risikoen, og nå er aksjen ned rundt 12-13 kroner istedenfor. Det har vært mange spekulasjoner rundt boringen, men man får nok ta et steg tilbake og virkelig se hva det handlet om, sier han til Nyhetsbyrån Direkt. Statoil uttalte tidligere tirsdag at resultatet fra Korpfjell-brønnen ikke medfører endringer i det planlagte boreprogrammet i Barentshavet.