I en utspørring hos TV 2 Nyhetskanalen mandag varslet Lysbakken at han kommer til å sette seg til forhandlingsbordet med «veldig tøffe krav» og en klar forventning om gjennomslag.– Får vi ikke det, kommer vi til å gå fra det forhandlingsbordet uten en avtale, slo han fast.Lysbakken mener det er et «glimrende utgangspunkt for oss» at Arbeiderpartiet på flere målinger nå ikke ser ut til å klare seg med å samarbeidet med Senterpartiet, men også må ta med SV på laget.Ett av SVs fem krav er et løft for barnetrygden, som har stått stille i over 20 år.– Vi skriver ikke under en avtale hvis vi ikke får gjennomslag for det kravet, fastholdt SV-lederen.Partiets landsmøte vedtok i vår også å stille krav om kraftige kutt i de norske klimautslippene i neste periode, en profittfri velferd, flere lærere og norsk støtte til et internasjonalt forbud mot atomvåpen.(©NTB)