<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Maaseide advarer mot å kaste seg på børs

Bjørn Maaseide har hatt god avkastning på sine investeringer, men råder idrettskolleger til å være forsiktige når de skal forvalte pengene de har tjent seg opp.

Publisert 4. aug. 2017 kl. 08.37
Oppdatert 4. aug. 2017 klokken 08.41
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 157 ord

- For å sette Børsen inn i et idrettsperspektiv, kan du si at det å gå rett på børs etter å ha tjent en formue som idrettsutøver, er som å spille fotball der alle lag spiller i bare én divisjon, forteller den gamle sandvolleyballstjernen Bjørn Maaseide til DN.Av idrettsinvestorene avisen har sett på er Maaseides selskaper størst, målt i bokført egenkapital. Den bokførte verdien av selskapene hans er på 457 millioner kroner.Maaseide fikk i 2016 et samlet overskudd i investeringsselskapet Maas Holding, der datterselskapene Maaseide Eiendomsinvest og Maaseide Promotion står for hovedparten av inntektene, på over 24 millioner kroner.Investeringene er ifølge DN blant annet i bank- og forvaltningsselskapet Kraft Finans, trengingssenterkjeden Sats Elixia, der Maaseide gikk av som norgessjef i mars, og i eiendom.- Jeg tror det er viktig å holde deg til det du kan. Det har i hvert fall vist seg for meg. For meg har det vært trening og eiendom, sier Maaseide til avisen.