- Næringseiendom og spesielt Forus er en utfordring

Finansdirektør i Sandnes Sparebank sier at næringseiendom og spesielt Forus er en utfordring for banken.

Sandnes Sparebank la onsdag frem tall for 2. kvartal. Næringseiendom og spesielt næringsområdet Forus er fortsatt en utfordring for Sandnes Sparebank, sier finansdirektør Tomas Nordbø Middelthon i Sandnes Sparebank på selskapets kvartalspresentasjon onsdag, ifølge TDN Finans. - Regionen tilpasser seg en oljepris på femti dollar per fat. Særlig leverandørindustrien må tilpasse seg en ny virkelighet, sier Middelthon som understreker at banken hovedsakelig er indirekte eksponert mot oljebransjen gjennom næringseiendom.- Næringseiendom på Forus er særlig krevende for store kontorbygg der det er vanskelig å finne en erstatter når en leiekontrakt utgår, sier Middelthon.Han sier randsonen av området omreguleres til andre formål, men at dette vil ta mellom fem og ti år.Banken har en eksponering på 3,5 milliarder på næringseiendom av 7,1 milliarder på næringsliv og 21 millioner i totale utlån.Sandnes Sparebank vil fremover ha fokus blant annet på å bygge omdømme.Banken hadde noen store tap på utlån i 2015 og 2016, og måtte gjøre en emisjon.-Vi er i ferd med å snu dette, og det er viktig for oss å være synlige fremover.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også