AF Offshore Decom UK, et datterselskap i AF Gruppen, har undertegnet en intensjonsavtale om å etablere et nytt fellesforetak med Forth Ports Limited i Storbritannia, kalt «AF Dundee».Det opplyser AF Gruppen mandag, ifølge TDN Finans. Foretaket skal danne grunnlaget for byggingen av et demonteringssenter for olje og gass i britisk sektor av Nordsjøen, plassert ved Dundee havn.«Dundee havn ligger sentralt til for å håndtere en betydelig del av Nordsjøens demonteringsarbeid med sin nærhet til en rekke britiske olje- og gassanlegg i Nordsjøen, samt jernbane- og veiforbindelser, havneanlegg, lokale leverandører og byens kvalifiserte arbeidskraft», opplyser selskapet, ifølge nyhetsbyrået. Dundee havn eies av Forth Ports. Ifølge meldingen installeres det for tiden en kaiforlengelse til en verdi av £10 millioner på «Storbritannias mest robuste kaiområde for slike store belastninger som demonteringsarbeider medfører».Avtalen vil ikke medføre stedlige investeringer i faste installasjoner for AF Gruppen.