Ny rekord

Oslo Børs åpnet ned på noe lavere oljepris og negativt moment globalt med økt spenning mellom USA og Nord-Korea.Kort tid etter at handelen startet på Oslo Børs steg hovedindeksen til 744,36 og ny intradag rekordnotering. OljeprisenBrent-oljen er onsdag morgen ned 0,25 prosent til 52,01 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,10 prosent til 49,12 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 51,89 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Oljeprisene faller i påvente av oljelagertallene fra USA i ettermiddag, hvor det ifølge Bloomberg-estimater er ventet en nedgang på 2,2 millioner fat i uken som endte 4.august. Ifølge tall fra API tirsdag kveld, falt de amerikanske lagrene med 7,84 millioner fat per dag, skriver TDN Finans.For øvrig slapp det amerikanske energidepartementet, EIA, i går en rapport hvor anslagene for landets oljeproduksjon i 2017 og 2018 ble oppjustert. EIA ser nå en snittproduksjon i 2017 på 9,35 millioner fat olje per dag, økende til 9,91 millioner fat per dag i 2018. Den amerikanske oljeproduksjonen ventes dermed å nå sitt høyeste nivå siden 1970-tallet.- Amerikansk skiferproduksjon fortsetter å øke. Når prisene stiger, vil tilbudssiden omsider reagere, sier råvaresjef Dominic Schnider i UBS til Bloomberg News.Samtidig som den amerikanske produksjonen øker, har De forente arabiske emirater (FAE), Irak og Kasakhstan nå bekreftet landenes forpliktelse til de koordinerte, Opec-ledede produksjonskuttene, etter møte i Abu Dhabi.«Alle medlemslandene står sammen om videre kutt», skriver Opec i en melding etter møtet.Likevel er det skepsis blant enkelte markedsaktører.- Realiteten er at Opec ikke har noen måte å håndheve produksjonskvotene. Det har vært problemet til kartellet i mange år nå, sier analytiker Gao Jian i SCI International til Wall Street Journal.Statoil er ned 1,46 prosent til 148 kroner. DNODNO har mottatt 39,59 millioner dollar brutto fra De kurdiske regionale myndighetene i Nord-Irak (KRG) som betaling for eksport av olje fra Tawke-feltet. Betalingen inkluderer 33,21 millioner dollar for leveranser i mai 2017 og 6,39 millioner i betaling av utestående fordringer.Aksjen er opp 0,39 prosent til 9,11 kroner. Wallenius Wilhelmsen Wallenius Wilhelmsen Holding ASA melder om et resultat etter skatt på minus 25 millioner dollar i 2. kvartal 2017, mot 392 millioner dollar i samme periode året før.Resultat per aksje ble minus 0,06 dollar, mot 1,78 dollar ved samme korsvei i fjor.Aksjen stiger 3,86 prosent til 53,75 kroner. Sparebank 1 SR-BankSparebank 1 SR-Bank melder om et resultat etter skatt på 514 millioner kroner i 2. kvartal 2017, mot 406 millioner kroner i samme periode året før.Resultat per aksje ble 2,01 kroner, mot 1,59 kroner ved samme korsvei i fjor.Aksjen er ned 0,31 prosent til 79,75 kroner.Sparebank 1 Nord-NorgeSparebank 1 Nord-Norge melder om et resultat etter skatt på 356 millioner kroner i 2. kvartal 2017, mot 353 millioner kroner i samme periode året før.Resultatet før skatt ble 440 millioner kroner, sammenlignet med 424 millioner kroner i fjor.Aksjen faller 0,42 prosent til 59,25 kroner.Norske SkogFond kontrollert av GSO Capital Partners, som igjen er kontrollert av Blackstone Group, solgte tirsdag 5.335.000 aksjer i Norske Skog til kurs 0,37 kroner pr aksje.Investtech frykter videre kursfall i Norske Skog og anbefaler i onsdagens rapport sine lesere å selge.- Norske Skog ligger i en fallende trendkanal på kort og mellomlang sikt. Fallende trender indikerer at bedriften er inne i en negativ utvikling og at kjøpsinteressen blant investorer er avtagende. Det ligger ingen synlig motstand under dagens nivå, mens ved reaksjoner opp har aksjen kortsiktig motstand ved 48 øre, skriver Investtech.Aksjen er ned 2,5 prosent til 0,39 kroner. IDEXIdex har mottatt den første ordren for smartkort-leveringer til en stor kunde i Asia. Den første leveransen ventes andre halvår 2017.Aksjen stiger 0,90 prosent til 7,83 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også