Overrasket over at Frontline handles så lavt

Eivind Yggeseth

Meglerhus tror bunnen er passert.

Frontline la i dag frem noe svakere kvartalstall enn ventet.Resultatet før skatt endte på minus 19,2 millioner dollar, sammenlignet med pluss 14,5 millioner dollar året før.Savner utbytteSamtidig droppet selskapet utbetaling av utbytte.På Oslo Børs reagerer investorene med å sende aksjen ned 5,8 prosent til 40,50 kroner.- Mange, inkludert oss, hadde nok trodd at Frontline ville betale et lite, symbolsk utbytte. Det burde kanskje ikke være så overraskende, men det har kanskje vært litt forventninger. (...) Aksjen har også vært litt sterk i det siste, sier analytiker Eirik Haavaldsen i Pareto Securities til TDN Finans.Tror bunnen er nåddClarksons Platou Securities karakteriserer ifølge nyhetsbyrået rapporten som i sum nøytral, og venter ikke å gjøre store estimatendringer.Meglerhuset estimerer rederiets verdijusterte egenkapital (NAV) til 38 kroner per aksje.- Vi er noe overrasket over at Frontline nå handles nær NAV, grunnet selskapets sterke track record og vår tro på at eiendelsverdiene har bunnet ut, skriver Clarksons Platou ifølge TDN Finans.