Pacific Drilling advarer om konkurs

Enda et riggselskap vurderer å søke om konkursbeskyttelse gjennom den amerikanske konkurslovgivningen Chapter 11. 

Foto: Pacific Drilling

Flere riggselskaper har sett seg nødt til å søke om konkursbeskyttelse for å få til en restrukturering som gjør at de kan komme seg gjennom den dype nedturen riggmarkedet har sett de siste årene, og som etter alt å dømme vil vare en stund til.De amerikanske riggselskapene Vantage Drilling og Paragon Offshore har begge kommet ut av Chapter 11 med en kraftig forbedret balanse.Det Fredriksen-dominerte riggselskapet Seadrill ligger for tiden i heftige forhandlinger med sine interessenter og har flere ganger advart om at et av de sannsynlige utfallene er å søke om konkursbeskyttelse - Chapter 11 - gjennom den amerikanske konkurslovgivningen.Les også:  - Vi ender temmelig sikkert i rettenNå opplyser nok et USA-basert riggselskap, Pacific Drilling, som utelukkende eier og operer boreskip for operasjoner på ultradypt vann, at det vurderer å søke om konkursbeskyttelse da det ligger an til å bryte med lånebetingelser i slutten av september, ifølge avisen Houston Chronicle. Selskapet som har en gjeldsbyrde på tre milliarder dollar, tilsvarende i underkant av 24 milliarder kroner, tapte 138 millioner dollar i 2. kvartal, og tidligere denne uken tok konsernsjef, Chris Beckett, hatten sin og gikk.Pacific Drilling falt 3,6 prosent på børsen torsdag og er dermed ned nesten 70 prosent hittil i år. Advarsel I en analyse gjengitt av Finansavisen i mai, oppgraderte meglerhuset Fearnley Securities sitt syn på riggsektoren.Det positive synet gjaldt imidlertid ikke for alle riggselskapene.Analysesjef Truls Olsen og analytiker Erling L`Orsa Tveit rådet investorene til å holde seg unna aksjer med svake balanser, som Seadrill, Fred. Olsen Energy og Pacific Drilling, hvor forestående restruktureringer skaper en høy risiko for kraftig egenkapitalutvanning.Mye tyder på at det rådet kan ha vært lurt å følge.