Rekordmange flyr med SAS

SAS er ute med trafikktallene for juli. 

Børs

Hele fløy 2,5 millioner passasjerer fløy med SAS i juli. Det er en økning på 2,2 prosent, og det høyeste antallet passasjerer det skandinaviske flyselskapet har flydd noensinne i en juli-måned.Den regulære passasjertrafikken (RPK) økte med 6,7 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 8,8 prosent.Det medførte at kabinfaktoren falt med 1,7 prosent poeng sammenlignet med fjoråret til 86,5 prosent, Inkludert Charter-trafikken fraktet SAS 2,814 millioner passasjerer i juli, og oppnådde en kabinfaktor på 88 prosent. Den foreløpige valutjusterte yielden økte med én prosent, mens den nominelle yielden økte med to prosent. Flyselskapet oppnådde en punktlighet på 79,4 prosent i juli. - Gjennom juli utviklet etterspørselen seg på linje med de foregående månedene med stabil trafikkvekst på tvers av SAS' geografiske regioner. På samme tid har den amerikanske dollaren svekket seg gradvis mot den svenske kronen, noe som vil ha en positiv effekt på SAS' inntjening, skriver selskapet i rapporten. 

sas
trafikktall
flyselskap
Nyheter
Børs