Så mye tjener idrettsstjernene

Idrettsutøverne eier investeringsselskaper i ymse bransjer.

Av idrettsinvestorene DN har sett på er Maaseides selskaper størst, målt i bokført egenkapital. Den bokførte verdien av selskapene hans er på 457 millioner kroner.Maaseide fikk i 2016 et samlet overskudd i investeringsselskapet Maas Holding as, der datterselskapene Maaseide Eiendomsinvest og Maaseide Promotion står for hovedparten av inntektene, på over 24 millioner kroner.Øverst på avisens liste målt i inntekt troner fotballspiller John Carew med investeringsselskapet John Carew as. Hovedinntektskilden er eiendom, og resultat før skatt i 2016 endte på 29,3 millioner kroner.Den tidligere alpinisten Lasse kjus er å finne på en tredjeplass, med investeringsselskapet Kjus Holding as. Hovedinntektskilden er aksjer, og resultat før skatt i 2016 endte på 14,7 millioner kroner.På listen under Kjus finner vi ifølge DN langrennsstjernen Petter Northug med investeringsselskapet Petter Northug Holding as. Hovedinntektskilden er merkevarer, aksjer og eiendom, og resultat før skatt i 2016 endte på 13,9 millioner kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også