Shelf Drilling som i starten av mai kjøpte tre jack up-rigger av Seadrill og er et rendyrket jack up-riggselskap, kan melde om et resultat etter skatt på minus 31,45 millioner dollar i 2. kvartal 2017, mot 2,79 millioner dollar i 2. kvartal 2016.Før skatt var resultatet minus 32,26 millioner dollar etter en kraftig reduksjon fra året før da resultatet før skatt endte på 7,32 millioner dollar.
Reduksjonen skyldes i stor grad nedskrivninger knyttet til fire rigger på totalt 34,8 millioner dollar. Inntektsnedgangen skyldtes primært en nedgang på 9,2 prosent i de gjennomsnittlige dagratene til 68.500 dollar. Videre falt riggutnyttelsesgraden fra til 64 prosent i årets andre kvartal fra det samme kvartalet i fjor.Ordreboken ved utgangen av kvartalet var på 1,4 milliarder dollar knyttet til de 23 riggene på kontrakt. Les også: Shelf Drilling notert på OTC-listen- Vi synes de nye selskapene har skaffet seg rigger til en lav pris i forhold til både byggekost og implisitte riggverdier hos de børsnoterte riggselskapene, la han til.Les også:  Pareto ser pen oppside i Borr Drilling
Driftsresultatet beløp seg til minus 15,81 millioner dollar i kvartalet, ned fra 28,85 millioner dollar i samme periode i fjor.Det OTC-noterte riggselskapet hadde inntekter på 142,8 millioner dollar, på linje med foregående kvartal, men det var 27,1 millioner dollar lavere enn i 2. kvartal 2016 da inntektene endte på 169,9 millioner dollar.Ved utgangen av kvartalet hadde selskapet 34 markedsførbare rigger, en rigg under "non-drilling" kontrakt og fire rigger i opplag.Av de 34 markedsførbare riggene lå 12 i ro i påvente av arbeid. Trøim-konkurrentI likhet med Tor Olav Trøims Borr Drilling er Shelf Drilling et rendyrket jack up-rigg-selskap.Midtøsten-baserte Shelf Drilling har, etter kjøpet av tre Seadrill-rigger, en flåte på 39 rigger. For å finansiere kjøpet av de nevnte riggene hentet selskapet inn 225 millioner dollar gjennom en emisjon med DNB Markets og Arctic Securities som tilretteleggere.Det var et resultat av denne finansieringen at selskapet ble notert på OTC-listen 5.mai.  Sjo-favorittEn som liker begge selskapene er Jarle Sjo som forvalter DNB Norge.- Vi tror utnyttelsen i riggmarkedet er i ferd med å bunne ut. Det rapporteres om noe mer aktivitet og større interesse fra oljeselskapene. Selv om ratene ikke stiger med det første, har aksjemarkedet en tendens til å prise opp slike selskaper når utnyttelsen øker. Vi fant ikke interessante selskaper på Oslo Børs som ville gi oss en slik eksponering, ettersom flere fortsatt trenger refinansiering, sa Sjo i en kommentar til Hegnar.no i starten av mai.Shelf Drilling utgjør 0,73 prosent av fondets portefølje, mens Borr Drilling utgjør 0,38 prosent.Sjo liker forøvrig også John Fredriksens Northern Drilling som utgjør 0,88 prosent av DNB Norges portefølje.