Stordalen tapte 400 millioner på rådyr avtale

Brian Cliff Olguin
Børs

Petter A. Stordalens hoteller går så det griner, og i et år der Royal Christiania i Oslo var stengt, klarte han en kontantstrøm på fantastiske 1,1 milliarder kroner. Ifølge Finansavisen er det særlig storbyene i Sverige og flyplasshotellene ved Gardermoen, Arlanda, Kastrup og Vaanta som gir pengeregn over Stordalen.Han har nå sluttført regnskapene for fjoråret. De viser et driftsresultat på 450 millioner kroner i Stordalens Strawberry Holding og 385 millioner i Strawberry Fields. Tilsynelatende fantastisk til tross for at Stordalen har en samlet gjeld på 11,3 milliarder kroner.Stordalen ønsket å forsikre seg mot renteoppgang, og inngikk swapavtaler. Men når rentene da fortsetter å falle, blir det grusomt dyrt for Stordalen, som utgiftsfører swaptapene løpende.Finansavisen kan fortelle at Stordalen tapte hele 400 millioner på forsikringene i fjor. Dermed endte overskuddet for Strawberry Holding på «bare» 152 millioner kroner.- Jeg ser ikke på swapene som tap. Det er en forsikring mot fremtidig renteoppgang. Jeg betaler for å sove godt om natten. Hvis du skal kjøpe hus kan du også låne kort og sove dårlig om natten, men du kan også sikre deg i ti år slik at du har forutsigbarhet, sier Stordalen til Finansavisen.- Men du gjorde en feil? - Jeg gjør mange feil. Man kan godt diskutere om jeg ikke burde sikret eller om jeg burde gjort det senere. Jeg har aldri truffet hverken bunn eller topp i livet. Det har vært midt på treet, men gått bra totalt uansett, sier Stordalen til Finansavisen.Les også: Stig Myrseth: Her kan du mangedoble pengene eller tape alt

petter a. stordalen
strawberry
Nyheter
Børs