Tror Fredriksen vil ta større Seadrill-jafs

Lukas Daul - Foto: Finansavisen

ABG Sundal Collier-analytiker Lukas Daul tror John Fredriksen vil ha større eierandel i Seadrill etter restruktureringen enn de 24 prosentene han eier i dag.

Analytiker Lukas Daul i ABG Sundal Collier tror John Fredriksen bidrar med så mye penger i ny egenkapital at han blir større aksjonær enn hans post på 24 prosent i dag, når Seadrill skal restruktureres, skriver DN. – Hvorfor han ikke kaster kortene? Det er ikke hans stil. Det er jo også et selskap med 60 rigger, mesteparten av dem moderne. Seadrill er nok mer verdt ved å holde i live enn å gi fra seg alle riggene på lave priser, sier Daul til avisen.– Det er en operasjonell plattform som har hatt altfor mye gjeld og er blitt truffet av århundrets nedtur. Kanskje Fredriksen tror det snur. Han eier obligasjoner også, og er nøkkelen til at restruktureringen gjennomføres. Jeg tror han er keen på størst mulig eierandel og at han vil eie mer enn de 24 prosentene han eier i dag, legger han til ifølge DN.