USA-børser: Oppover med fokus på skattereform

Amerikanske børser steg på fredag, men gikk ned på slutten av handelsdagen.

Ved børsslutt var både Dow Jones og S&P 500 opp 0,2 prosent til henholdsvis 21.816 og 2.443. Nasdaq var ned 0,1 prosent til 6,265.I et intervju med Financial Times fredag ​​kunngjorde økonomisk rådgiver Gary Cohn at Donald Trump vil lansere en stor kampanje for en skattereform med en tale neste uke."I starten av neste uke, vil presidentens agenda og kalender begynne å handle om skattereformen. Han vil begynne en turné med viktige taler for å forklare årsakene til en skattereform og hvorfor vi trenger det i USA," sa Gary Cohn.Meldingen ble også gjentatt av finansminister Steven Mnuchin på en pressekonferanse fredag ​​kveld.Janet Yellen ga ingen pengepolitiske ledetråder i sin tale på Jackson Hole-konferansen, men i stedet fokuserte hun på finansielle reguleringer og sa at alle uttak skal være "beskjedne"."Enhver justering av regelverket bør være beskjeden og beskytte økt elastisitet av store handelsmenn og banker i forbindelse med reformene som er innført de siste årene," sa hun.Twitter var nede på rundt 1,4 prosent etter at Jeffries senket sin anbefaling for aksjen fra kjøp.Flere oljeselskaper gikk sterkt, inkludert Chevron som økte 0,8 prosent, på stigende oljepriser da orkanen Harvey nærmet seg USA.American Airlines steg 5,4 prosent.