- Vi så en veldig interessant utvikling i bitcoin nå i begynnelsen av august. Da delte man opp bitcoin i to, slik at man fikk en Bitcoin Classic og en Bitcoin Cash – med en ny algoritme bak Bitcoin Cash. Man doblet antall pengeenheter i systemet, fra 16 millioner mynter i Bitcoin til også å få 16 millioner mynter i Bitcoin Cash, forklarer Schieldrop. Som mener det interessante spørsmålet å stille seg da, er hvem som fikk disse 16 millionene Bitcoin Cash?- Jeg fikk én av dem. De ble altså fritt delt ut til alle som hadde Bitcoin Classic, og over natten fikk jeg sa 5.000 kroner inn på konto, forteller Schieldrop, og legger til at det er et veldig besynderlig marked.Verdens største bandittvaluta?På spørsmål på hvordan en råvaresjef – eller bankmann kan trade Bitcoin, svarer Schieldrop:- Det er utrolig strengt med reguleringer nå etter finanskrisen med hensyn til hva man kan gjøre i bank og ikke, som ansatt. Hvis jeg skal kjøpe noen aksjer eller verdipapirer, så må jeg søke om dette i god tid i forkant. Jeg hadde ikke noe tro på at jeg skulle få lov til å handle bitcoin. Jeg undersøkte med compliance og de sa at det ikke var noen regulering på Bitcoin, at det kunne jeg kjøpe og selge så mye jeg vil, jeg trengte ikke noe «go»  for det. Så verdens største bandittvaluta, kan du gjøre hva du vil med nærmest, sier Schieldrop og ler.Pyramidespill?Han mener det som er interessant er hvis man ser på markedsverdien til Bitcoin før august.- Før august var markedsverdien ca. 40 milliarder dollar, man kunne kanskje regne med at verdien ville bli den samme når man fikk Bitcoin Cash i tillegg, men at prisen da skulle halvere seg på de to. I stedet gikk den totale markedsverdien opp med 87 prosent, som betyr at man har doblet antall mynter samtidig som man har doblet markedsverdien. Det er jo ikke vanlig, da. Det er en ren pengetrykking – og likevel dobles markedsverdien, sier Schieldrop og fortsetter;- Jeg har tenkt på Bitcoin som verdens første virkelige globale pyramidespill. Det er ikke sikkert det er sant, det kan jo hende det er Fiat Currency som verdens første globale pyramidespill. Enn så lenge ser du at appetitten for å kjøpe kryptovaluta er veldig stor, men så vet vi også at «barrier of entrance» - at det er veldig lett å sette opp en ny kryptisk valuta. Så det man kan si om Bitcoin er at den har en veldig høy integritet innenfor sitt eget system, man vet at det ikke blir trykket nye Bitcoin Classic, som ikke skal være der.Systemet kan bryte sammenHan forklarer at det er i dag 16 millioner mynter, og så trykkes det lite grann opp til en øvre grense på 21 millioner Bitcoin.- Det er en integritet innenfor systemet, men man kan alltids sette opp et nytt system, og det er det som er lærdommen fra første august: at over natten har man plutselig to bitcoins, som er like store, hvilket betyr at man kan sette opp uendelig med nye bitcoins. Og det er jo der systemet over tid vil komme til å bryte sammen, mener Schieldrop.