Vil Yellen påvirke aksjemarkedet?

Fredag peker pilen opp.

In this March 22, 2017 photo, the Charging Bull and Fearless Girl statues are sit on Lower Broadway in New York. Since 1989 the bronze bull has stood in New York City's financial district as an image of the might and hard-charging spirit of Wall Street. But the installation of the bold girl defiantly standing in the bull's path has transformed the meaning of one of New York's best-known public artworks. Pressure is mounting on the city to let the Fearless Girl stay. (AP Photo/Mark Lennihan) Mark Lennihan
Børs
To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,56 prosent og står i 6.293,54 poeng, mens Dow Jones står i 21.842,09 poeng etter en oppgang på 0,27 prosent.Jackson HoleI fredagens rapport fra Nordea understreker Erik Bruce at dagens fokus blir på Jackson Hole-konferansen i USA, med taler fra Janet Yellen (klokken 16.00) og Mario Draghi (klokken 21.00).- Tidligere har vi fått avgjørende pengepolitiske signaler på konferansen. Draghi er vel den som kunne gitt vesentlig nye pengepolitiske signaler denne gangen, skriver Bruce.Muligens gir Janet Yellen i dag et inntrykk av hvor hun står i diskusjonen om høyere eller lave renter. Det kan gi utslag i markedet.MakroForeløpige tall fra amerikanske myndigheter viser at ordreinngangen for varige goder i USA steg 6,8 prosent i juli.Det var ventet en oppgang på 6,0 prosent, ifølge Bloomberg-estimater.