Wall Street stiger litt fra start

Oljeaksjer er i fokus i børsåpningen i New York. Følg utviklingen her.

Trader Gregory Rowe works on the floor of the New York Stock Exchange, Monday, Oct. 17, 2016. Stocks are opening slightly lower on Wall Street, led by a decline in health care stocks. (AP Photo/Richard Drew) Richard Drew
Børs
De amerikanske børsene stiger forsiktig fra start mandag.Dow Jones stiger 0,01 prosent til 21.816,69, Nasdaq 0,21 prosent til 6.278,62, mens den bredere S&P 500-indeksen legger på seg 0,1 prosent til 2.446,40.Oljeaksjene er i fokusOljeaksjer er i fokus etter at orkanen Harvey har truffet oljebyen Houston og omegn hardt.Harvey har slått ut nesten 15 prosent av USAs produksjonskapasitet for bensin. ExxonMobil har stengt ned sitt Baytown-raffineri - USAs nest største, mens Royal Dutch Shell har gjort det samme med sitt Deer Park. Ytterligere nedstengninger er ventet som følge av den voldsomme flommen.Nesten 30 prosent av USAs raffinerikapasitet holder hus langs kysten av Texas, hvorav rundt halvparten av anleggene ligger i Houston-området.ExxonMobil stiger 0,1 prosent til 76,83 dollar i tidlig handel på Wall Street, mens Chevron er opp 0,2 prosent til 108,46 dollar.Samtidig rammes forsikringssektoren, i påvente av de første estimatene på skadene etter Harvey. Allstate Corp. faller 1,8 prosent til 90,27 dollar, mens Progressive Corp. er ned 2,6 prosent til 47,12 dollar.Bensin opp, olje nedMens bensin for oktober-levering stiger 3,6 prosent til 1,59 dollar fatet, faller WTI oktober-olje 0,9 prosent til 47,49 dollar på råvarebørsen i New York.Harvey ventes også å ramme oljeproduksjonen offshore i Mexicogulfen, og setter ifølge Marketwatch oljeprisen under press fordi effekten av produksjonsbortfallet mer enn oppveies av etterspørselen som forsvinner hos raffineriene.- Selv om vi fortsatt ikke vet den fulle effekten av stormen, venter markedene at den vil bli global og påvirke energimarkedene i mange uker, skriver analytikerne i FxPro.De viser ifølge nettstedet til at USAs økonomiske vekst ble halvert på et kvartal i kjølvannet av orkanen Katrina i 2005.