Oslo Børs åpner som ventet relativt flatt tirsdag morgen. Etter 12 minutters handel er hovedindeksen opp 0,08 prosent, til 746,49. Dette skjer i kjølvannet av blandede markeder i Asia som gir null drahjelp, og små bevegelser i oljeprisen.«Økt geopolitisk spenning gav, ikke overraskende, aksjefall i børsåpningen i går. På slutten av dagen derimot, var det meste av fallet allerede innhentet. Lignende bevegelser har vi sett tidligere. Det betyr at aksjemarkedet, dvs. investorene, ikke lar seg skremme så lett», skriver Netfonds og analysesjef Roger Berntsen i sin morgenrapport. Det er hittil omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 160 millioner kroner. OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen ned 0,08 prosent til 52,31 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 0,32 prosent til 47,55 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 52,34 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.. Blant annet har ExxonMobil startet opp produksjonen på det store Chorpus Christi-anlegget i Texas, og Valero Energy Corp. har gjenopprettet produksjonen ved to av sine anlegg i Texas.«Dersom raffineriene starter opp med produksjon raskere enn ventet, vil dette sette press på bensinprisene, mens prisen på amerikansk lettolje vil stige», skriver Commerzbank, ifølge TDN Finans. Statoil er ned 0,13 prosent til 148,00 kroner. SAS tar avSAS melder om et resultat etter skatt på 1.535 millioner svenske kroner i 3. kvartal 2017, mot 805 millioner svenske kroner i samme periode året før. Resultatet før skatt og engangsposter ble 1.973 millioner svenske kroner, sammenlignet med 1.036 millioner svenske kroner i fjor. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 1.256 millioner svenske kroner., og at de planlegger å øke kapasiteten 1-3 prosent for 2017/18. SAS-aksjen stiger som følge av de gode tallene 9,55 prosent til 21,80 kroner og troner øverst på vinnerlisten. BerGenBio følger like bak, med en oppgang på 9,14 prosent til 21,50 kroner. Vi nevner også Seabird Exploration og Seadrill som stiger henholdsvis 5,88 prosent og 5,39 prosent, til 0,54 kroner og 2,15 kroner. Tørrbulk-aksje stiger etter innsidekjøpStyremedlem Siu Fai NG i har kjøpt 68.858 aksjer i selskapet, opplyses det i en melding fra selskapet.Handelen ble gjort til en kurs på 9,12 kroner, tilsvarende 628.000 kroner. Jinhui Shipping åpner opp 2,19 prosent til 9,33 kroner. Vil fjerne styremedlem i AxactorValgkomiteen i Axactor foreslår at Harald Thorstein velges som nytt styremedlem i selskapet, opplyses det i en melding tirsdag. I innkallingen til den ekstraordinære generalforsamlingen i selskapet kommer det frem at dette er som ønsker at Dag Strømme skal erstattes. Aksjen faller 0,33 prosent til 2,98 kroner. Interoil Exploration fortsetter å selge unna aksjer i Interoil Exploration and Production, og har denne gang kvittet seg med solgt 206.169 aksjer i selskapet. Aksjene ble solgt til kurs 2,61 kroner.Aksjen stiger 0,78 prosent til 2,59 kroner. Aksjonær anmelder OceanteamOceanteam bekrefter i en børsmelding tirsdag at en av deres aksjonærer har begjæret etterforskning av selskapet. Utover at selskapet lover oppdatering innen rimelig tid, er det ikke gitt noen ny informasjon.  I forrige uke skrev Finansavisen at det var aksjonæropprør i oljeserviceselskapet og at Roger Nymo har begjært rettslig granskning av flere disposisjoner i selskapet. Kravet er sendt til Bergen tingrett og undertegnet av advokat Hans Chr. Steenstrup i Advokatfirma Wahl-Larsen i Oslo.Nymo reagerer kraftig på at far og sønn Halbesma - styreleder Hessel og administrerende direktør Haico Halbesma - forhandler med hverandre om størrelsen på honorarer utbetalt til deres felleseide selskap Feastwood Holding.Aksjen er foreløpig ned 0,42 prosent til 2,37 kroner.