Aksje steg nesten 50 prosent på rekordsterk børs

- Det er ingen skyer på himmelen, sier sjefstrateg i Nordea.

Oslo Børs steg mandag til ny historisk toppnotering etter en oppgang på 0,84 prosent, til 751,68.Oppgangen kommer blant annet av at frykten for effektene fra orkanen Irma har blitt noe redusert, og det ikke har vært noen ytterligere eskalering i Nord-Korea-krisen over helgen.Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3.066 millioner kroner. Tror børsfesten fortsetterDe seneste tolv månedene har Oslo Børs steget over 21 prosent, på tross av enkelte bekymringer for Donald Trump, Nord-Korea og utsiktene for strammere pengepolitikk på begge sider av Atlanterhavet.Ifølge sjefstrateg Leif-Rune Rein i Nordea, vil oppgangen trolig fortsette ut 2017.- Aksjemarkeder dør ikke av alder. Det er spesifikke hendelser som gjør at de faller, og for øyeblikket er det ikke noe som tilsier at utviklingen skal snu. Det er ingen skyer på himmelen, sier Leif-Rune Rein, til TDN Finans. Rein understreker at den utløsende faktoren for markedskorreksjoner er bekymringer for den økonomiske utviklingen i verden eller i viktige enkeltøkonomier.Nordea mener derfor at man ikke har noe å bekymre seg for, til tross for de retoriske slagene regimet i Nord-Korea har utvekslet med USA og Donald Trump den seneste tiden.- Men om Oslo Børs vil stige mye eller lite i løpet av høsten er vanskelig å si, sier Rein.Olje/StatoilEt fat Nordsjøolje omsettes i skrivende stund for 53,27 dollar, ned 0,95 prosent.Ifølge TDN Finans falt oljeprisene i forkant av at ekstremværet Irma traff den amerikanske østkysten søndag kveld norsk tid. Irma kan føre til redusert etterspørsel etter bensin og andre destillater Statoil har sendt ut en børsmelding i forbindelse med utbytteemisjonen for første kvartal 2017. Tegningskursen skal, i henhold til styrets vedtak 26. juli 2017, være lik volumvektet gjennomsnittlig aksjekurs på Oslo Børs de siste to handelsdagene (7. og 8. september 2017 ) i tegningsperioden for utbytteemisjonen, fratrukket en rabatt på fem prosent.Den volumvektede gjennomsnittlige aksjekursen på Oslo Børs for de relevante handelsdagene var 148,55 kroner. Tegningskursen per aksje er dermed 141,12 kroner.Aksjen steg 0,61 prosent til 148,140 kroner.SASSAS-streiken trappes opp torsdag. Da blir alle norske SAS-flygere tatt ut i streik, og streiken vil ramme all rutetrafikk, opplyser Parat.Storbanken HSBC oppgraderer mandag anbefalingen sin på SAS-aksjen til kjøp fra hold, og øker samtidig kursmålet til 25 svenske kroner fra 20 kroner, melder Bloomberg. Aksjen klatret 2,35 prosent til 21,80 kroner.Interoil Exploration & Production Interoil Exploration & Production melder om en gjennomsnittlig olje- og gassproduksjon på 968 fat oljeekvivalenter per dag fra Colombia i august 2017. Det er opp fra 915 fat oljeekvivalenter per dag i juli. Tallene gjelder IOX-lisenser.Snittprisen for oljen var 49,8 dollar per fat, mens gassen i snitt gikk for 19,8 dollar.Aksjen hopper 23,74 prosent til 4,43 kroner.Dagens saftigste kursoppgang sto imidlertid Seabird Exploration, som endte dagen opp 47,54 prosent til 0,90 kroner. Skjebneuke for SeadrillI morgen, tirsdag 12. september, utløper fristen bankene har gitt Seadrill for å komme frem til en løsning på det som av flere blir omtalt som en ekstremt komplisert restrukturering. Selskapet selv har varslet at det mest sannsynlig vil søke beskyttelse under den amerikanske konkurslovgivningen Chapter 11 i USA.Flere har spekulert i hva som blir utfallet av restruktureringen. Det mye tyder på er at hovedeier og styreleder John Fredriksen vil fortsette å ha kontrollen med selskapet, akkurat som i dag.- Fredriksen vil bli en minst like stor eier som i dag. For det første har han 24 prosent av aksjene. I tillegg eier han obligasjoner, men han vil også komme med nye penger. Det pleier å være slik at de nye pengene dikterer betingelsene, påpeker rigganalytiker Lukas Daul i ABG Sundal Collier overfor DN.Seadrill falt 7,41 prosent til 1,50 kroner. Anbefaler salgSparebank 1 Markets nedgraderer ifølge Bloomberg News anbefalingen på Nordic Semiconductor til «selg» fra «kjøp», skriver TDN Finans.Analytikerne senker kursmålet til 40 kroner fra tidligere 42 kroner.Aksjen endte ned 1,85 prosent til 42,50 kroner. Shell-bestillinger ga oppturNel Hydrogen Solutions har mottatt mottatt en rekke bestillinger fra Shell knyttet til rammeavtalen mellom selskapene i California.I en oppdatering fra Nel mandag, opplyses det at Shell har lagt inn ytterligere bestillinger på utstyr og tjenester til hydrogensfyllestasjoner. Ifølge meldingen er de nye bestillingene fra Shell på rundt 50 millioner kroner, hvor det er forventet levering og installering i 2018.Aksjen steg til mandag 5,35 prosent til 2,56 kroner. Zalaris signerer storfiskZalaris har signert en 5-årskontrakt med et ledende nordisk finanskonsern for levering av et bredt utvalg skybaserte HR- og lønnssystemer, går det frem av en børsmelding.Avtalen omfatter skyløsninger utviklet av SuccessFactors og SAP Human Capital Management.Zalaris endte likevel ned 2,53 prosent til 42,40 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også