Oslo Børs holder seg i rødt terreng ved lunsjtider mandag.I skrivende stund er hovedindeksen ned 0,33 prosent til 744,84. Det er hittil omsatt aksjer for 1.065 millioner kroner. OljeprisenBrent-oljen er mandag ned 0,66 prosent til 52,40 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,30 prosent til 47,43 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 52,52 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag. til kysten av Mexicogulfen og har tvunget rundt en femtedel av kapasiteten til amerikanske oljeraffinerier ut av drift. Nedgangen i raffineringen har ført til at etterspørselen for råolje har falt, og investorene fortsetter å veie amerikansk skiferoljeproduksjon opp mot produksjonskuttene til Opec og de elleve andre landene som er med på produksjonskuttavtalen.Den lave raffineriutnyttelsen har ført til et begrenset tilbud på oljeprodukter, noe som har sendt bensinprisene i USA og andre steder til værs. Situasjonen har ført til at amerikanske myndigheter fredag godkjente å sende ytterligere 3,5 millioner fat råolje fra landets strategiske oljelagre til oljeraffinerier, og søndag ble ytterligere 800.000 vedtatt sendt til raffineriene. Dette er i tillegg til én million fat som ble vedtatt sendt til raffineriene torsdag.- Uten å påvirke markedet, prøver vi å være så stabile som mulig, og sørge for at folk faktisk har tilgang på bensin, sa USAs energiminister Rick Perry på Bloomberg TV.av Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen.Investeringsanslaget reduseres med ytterligere fem milliarder kroner, til 92 milliarder kroner.Sverdrup-utbyggingen var halvveis i sommer. Den er nå nærmere 60 prosent fullført, og ligger foran plan og under budsjett.Statoil er opp 0,41 prosent til 148,30 kroner.I en oppdatering mandag har Deutsche Bank oppgradert sin anbefaling på Statoil fra selg til hold, melder Bloomberg, ifølge TDN Finans. Avocet Mining Det er uklart hvorvidt det er mulig å komme til enighet om en restrukturering av selskapets balanse før datterselskapet er insolvent.Aksjen faller 24,07 prosent til 2,87 kroner. Ellers på minus-siden finner vi Seadrill som er dagens største taper etter en nedgang på 12,80 prosent, til 2,18 kroner. African Petroleum Corporation er ned 8,84 prosent til 1,65 kroner. Ellers i energisektoren er blant annet AkerBP opp 1,11 prosent til 145,80 kroner, mens Questerre stiger 4,15 prosent til 6,27 kroner. Vi tar også med Hiddn Solutions Byggma som faller 8,33 prosent og 6,16 prosent, til henholdsvis 2,20 kroner og 99,00 kroner.   Norske Skog er i boks. Det er inngått en avtale med majoritetseierne av SSN (EUR 290m, 2019) om støtte av gruppens drift gjennom en rekapitaliseringsprosess.Det nyvalgte styret i Norske Skog har invitert en gruppe sentrale aktører i denne prosessen til diskusjoner denne uken. Etter dette vil styret fortsette prosessen med å utvikle et forslag til rekapitalisering for å løse selskapets finansielle utfordringer.Selskapet er også ute med et resultatvarsel. Det opplyses at estimatet for driftsresultatet for hele året 2017 nedjusteres til 700 millioner kroner.Aksjen stiger 2,5 prosent til 0,82 kroner.