Aksje stiger på skjebnedag - to klatrer etter anbefaling

Oslo Børs stiger mandag på positive trender i aksjemarkedene i USA og Asia.Ved lunsjtider står hovedindeksen i 764,15, etter en oppgang på 0,69 prosent. Det er hittil omsatt aksjer for 1.230 millioner kroner.Oljeprisen/Statoil Brent-oljen snur ned 0,05 prosent til 55,62 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,22 prosent til 50,33 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 55,71 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Partnerne i P.2170-lisensen på britisk sokkel, hvor Statoil er operatør, er enige om å bore en sidestegsbrønn til Verbier-letebrønnen. Boringen har nå startet.Jersey Oil & Gas meldte mandag forrige uke at Verbier-brønnen var tørr, og at det var usannsynlig med et stidesteg. Nå skriver imidlertid selskapet at det ikke kan utelukkes mulige hydrokarboner i en mindre akkumulering Verbier-letebrønnen.Statoil-aksjen svekker seg 0,26 prosent til 152,50 kroner. Norske SkogMandag vil konsernstyret i Norske Skog, med investor Christen Sveaas i spissen, legge fram en plan for å få det kriserammede selskapet på beina.Møtet går som planlagt, til tross for at fem store långivere med sikkerhet i konsernets sju fabrikker har gått inn i datterselskapet Norske Skog AS og i realiteten tatt kontroll over verdiene i konsernet.Detaljene i det nye forslaget er ikke kjent, og kreditorene vil ha to uker på seg til å vurdere det.- Vi håper at det kan gå et løsningsforslag til alle interessegrupper så snart som mulig og at dette blir godkjent. Samtidig går driften ved våre fabrikker for fullt, og jeg er glad for at vi fortsetter å levere kvalitetsprodukter til våre kunder gjennom den krevende rekapitaliseringsprosessen, sier konsernsjef Lars Sperre til NTB.Norske Skog har uttalt at de vil holde pressekonferanse klokken 15:00, hvor den videre planen vil bli presentert. Aksjen stiger i skrivende stund 16,98 prosent til 0,62 kroner..Wentworth Resources får gasspengerWentworth har mottatt en betaling i Tanzania for gassalg på totalt 2,0 millioner dollar fra tanzaniansk-statlige energiselskaper.Wentworth har nå mottatt betalinger for gassleveringer i Tanzania både i juli, august og september.Aksjen klatrer 8,33 prosent til 2,47 kroner.Solon-sjef kjøper aksjerStyreleder i Solon Eiendom, Simen Thorsen, har kjøpt 155.259 aksjer i selskapet til kurs 17,9561 kroner per aksje.Thorsen la dermed 2.787.846 på bordet for aksjene. Aksjen stiger 3,89 prosent til 19,70 kroner. TelenorDeutsche Bank har oppgradert sin anbefaling på Telenor til hold. Det seneste året har Telenor steget 26,36 prosent på Oslo Børs.Telenor-aksjen er opp 0,86 prosent til 164,00 kroner, på nest høyeste volum.Stiger etter aksjeanbefalingInvesteringsdirektør Stig Myrseth i Dovre Forvaltning bytter ut én aksje i sin anbefalte aksjeportefølje denne uken.Golden Ocean forsvinner ut til fordel for TTS Group.Myrseth begrunner valget av nykommeren med at pilene begynner å peke oppover igjen for selskapet, samt bedre markedsutsikter og interne forbedringer. TTS-aksjen er opp 7,89 prosent til 4,10 kroner. Golden Ocean er opp 0,86 prosent til 70,10 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også